Followers

mempersembahkan!!

tyra lee | 12:21 | 2Comments |
Views
okay. tadi time aku blogwalking, aku jumpe 1 blog (Yul Aje) .. 
dia ade cakap pasal AmanWan.
siap share video lagi.
yul cakap video tu mencuit hati and ada mesej2 tertentu.
then, aku pun tergerak hati nak buka.

seriously!!
memang besttt...
abg Aman comey plak tu.. cairrr~~
hehhe..gatai lah ko tyra.

ni tyra share sikit vdeo tu..
jangan lupe subscribe.. :)

firstly, kenal dy dulu.. :)




nak tengok lagi? nak tengok lagi ke kawan2? nak tengok lagi.. sila2 lah ye.. :D
saya suke komik.. dan anda..
www.tips-fb.com

10 tips pikat lelaki..

tyra lee | 06:44 | 4Comments |
Views
tips ni untuk yang baru nak berjinak2 dengan lelaki je okay.. yang dah ade pasangan jangan nak gatai.. babap kang. hehe..  eh, tapi yang tak single pun boleh. dengan niat "sahaja aku...." eh2.. merepek.. dengan niat nak baikkan hubungan korang lah kan..

pertama
adjust espresi muka. sentiasa tersenyum. senyum kat sini bukan maksudnye senyum je 24 jam. orang marah pun kite senyum. tapi senyum tu maksudnye tak sombong lah. orang tegur kita senyum okay. :) pernah tak dengar orang cakap, negatif or positif orang tu boleh nampak dari raut wajah? so... buat la muka positif okay.. camne nak buat? korang kan cerdik.. sesuaikan lah.

kedua
pandai masak. kalau korang tak percaya, mana2 yang korang baca, mesti ni lah salah satu teknik nak pikat lelaki, pandai masak. bak kata boipren aku, nak jaga hati suami, jaga perut dy dulu.. hehehe... korang kene blajar masak dulu taw. alah. best taw masak. aku pun dah pandai masak tau . tak payah nak malas sangat lah kan. :)

ketiga
berpewatakan menarik.  okay, cuba korang bandingkan. tu pun kalau korang perasan lah kan. antara orang cantik/hensem tapi pakai pakaian yang selekeh dengan orang yang tak lawa/tak hensem tapi pakai pakaian yang  cantik2 n smart.  kalau aku lah, aku pilih yang tak smart tp dress up smart. haha. nampak tak demand 2. tp betul. korang kena lah perwatakan menarik. bukan dari segi luaran je taw. dalaman sekali ye. kalau takot dia tak suka, tanya lah dia "okay tak saya pakai camni? pelik tak...?"

keempat
jujur dan sentiasa merendah diri.  kawan2 dinasihatkan jujur ye. biar pun benda tu teruk, sekurang-kurangnya dia tahu dari mulut korang sendiri daripada dengar daripada mulut orang lain. korang pun jangan nak berlagak tak tentu pasal. baju i mahal lah, anak dato ke, ape ke. kalau tak, free2 je korang kena rejectt.. tak suka kan kene reject.. ha.. camtu lah. 

kelima
lakukan ape yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tak suka.  okay. dah korang tahu dia tak suka makan durian. yang korang pegi makan dalam kereta dia tu pehal. memang dia serik lah. hakhak.. korang kenal lah dia dulu. korek2 ape yang dia suka and ape yang dia tak suka. tu pun kalau korang nak lama2 lah dengan dia kan... :)

keenam
mempunyai sikap yang baik dan lemah lembut. lemah lembut ye kawan2.. bukan lembab. lelaki tak suka orang lembab.  korang kan pintar. mesti boleh bezakan camne lembab dan lembut kan. kalau aku, aku ganas. roccckkk!! sebab terlebih lembut sangat pun rasa rimas jugak. ikut kretiviti masing2 ye.. :)

ketujuh
pikat hati mak dia. ha.. kalau korang nak lemah lembut, time ni la.. depan mak mertua. hehe. ye lah, kang tetibe korang jadi ganas depan mak mertua, memang dapat sakit jantung lah orang tu kan. haha. kalau korang berjaya pikat hati mak mertua, kira lulus lah tu kan.

kelapan
bijak menyesuaikan diri.  yang ni memang susah sikit sebenarnya, sebab berkaitan dengan ramai orang. contoh dengan kawan2 dia, saudara-mara dia and orang2 kat sekeliling dia. lagi parah kalau korang ni jenis pendiam and tak pandai berborak. nasib jugak lah aku ni banyak cakap. eehehe..

kesembilan
jangan terlalu mengongkong.  masing2 dah besar kan. tak kan nak mengongkong cam budak sekolah lagi. (eh, ade budak skolah kat sini tak? maap2..) masing2 kena percaya lah kat pasangan masing2. jangan dia nak  pergi toilet pun korang nak kawal. lain lah korang keje kat tempat toilet tu. haaha

kesepuluh
gunakan bahasa tubuh. faham tak bahasa tubuh? camno nak cakap ye. contoh cam korang nampak cam nak kene ushar tu, korang pun cam berminat. jangan lah buat sombong. buat lah cam syum balik ke (tips pertama), ape2 je lah, kire korang kasi dia green light untuk trus ushar korang lah kan. 

itu sahaja 10 tips pikat lelaki dari saya. sekian terima kasih.
semoga masing2 mendapat pertolongan dari-Nya.. amin..

www.tips-fb.com

10 Days Picture Challenge..

tyra lee | 07:28 | 1Comments |
Views
10 days picture challenge lah.. :D
menarik. :D

Day 1 - Your Facebook profile photo.
owh.. the princess..

Day 2 - A photo of yourself a year ago.
messy hair at KFC
Day 3 - A photo of someone you love.
OMG! i gonna be crazy wth you!!
                                                                      Day 4 - A photo that makes you happy.
his smile.. (funny face).. ^_^

Day 5 - A photo of you making a funny face.
actually, its not funny at all. haha

Day 6 - A photo of what I would find in your bag.
MONEY!! MONEY!! MONEY!!.. :D
Day 7 - A photo of you and your best friend.
aini and sofia.. ehem2.. like it.. :)

Day 8 - A photo of something you want to do before you die.
being old with my partner... with my love....
Day 9 - A photo of you have taken.

Day 10 - A photo that makes you laugh

comeyyyyy...



www.tips-fb.com

contest bloggers newbie!

tyra lee | 04:58 | 1Comments |
Views


first time masuk contest... nak cari pengalaman..menang ke kalah, adat pertandingan kan. kan. kan. :D
tapi, kalau boleh menang ape salahnye... hahak...


lagipun blog aku fresh lagi.. tak byk yang dah adjust. so, tak susah lah kalau nak edit2 kan. :D


okay.. syarat2nya adalah.. ^_^
(cpy from owner)

  • Followers mestilah tak lebih daripada 100 ( PRINT SCREEN KOTAK FOLLOWERS )
  • Buat entry tentang contest ini ( TAG 3 ORANG ) ( AMEK BANNER CONTEST )
  • Wajib follow blog nih untuk tahu perkembangan
  • Tarikh tutup 10 August 2011
  • Perempuan sahajaa

Okay, and hadiahnya adalah rahsia. Hadiah yang tentu tentu akan dapat adalah edit full blog free. Okayh? Mungkin ada hadiah hadiah misteri yang lain lagik. Baju ke ap keee! and akan promote kan blog korang selama SEMINGGU HAHA :P Penyertaan yang kurang dari sepuluh adalah batal!


Paham kan syarat syarat dia? Kurang satu syarat adalah batal yeee :3 HIKHIK sooo, jum join. Ajak kawan kawan yang lain. Lumayannnn nehhh :*


tag:-







www.tips-fb.com

time tak nak kaw ade. time nak kaw hilang?

tyra lee | 15:08 | 0Comments |
Views
http://4.bp.blogspot.com/_txo3UkckoGw/TGKdNjuBz9I/AAAAAAAAAlc/0FiRSSAfuAs/s1600/Sad_Love_Quote_by_DearestOpal.jpg

pagi2 buta ni aku still kat depan komputer. jam sekarang dah pukul 5:27 am.. dah 2 hari tak tido malam. assignment bapak banyak. aku sambil2 tu jenguk2 lah jugak blog aku ni.  

alololo... bucuk2... kesian awk.. baru lagi kan blog ni..

susah lah nak bangunkan balik.  blog lama ramai followers. sekarang dah takde makne.. :(

eh, ape kaitan dgn tajuk aku? ha ! tade kaitan .. haha .. ok, bck to the topic .. pengalaman aku sendiri..

pada suatu hari... jeng jejeng...
aku berkata kepada diri sendiri ^.- : ish... tak tahu la nak letak mane pensel ni.. dah lame.. dah tak cantik. nak buang, sayang lah. besh pren kasi ni .. =.=  (simpan dalam kotak lah !)

2 hari lepas tu...

tutt..tutt..tut... tuutttt......

tutt..tutt..tut... tuutttt......

aku : hello....
kawan : hello... tyra, lame tak jumpe... bla.. bla.. bla... kejap lagi nak dtg rumah awk. ade simpan lagi tak
            pensel yg saya kasi dulu? saya simpan lagi. kejap lagi saya sampai ye.. (nada bapak excited)
aku: ??? errrrr.....  

then, cari2... tak jumpe... habis selongkar kotak pun tak jumpe.. rasanya baru je letak. bilik dah berselerak, pensel sebatang still tak jumpe.. begitu lah lumrahnye...

tu baru pensil... belum masuk bahagian kawan2.. boyfriend.. and macam2 lagi lah.. time orang tu message2, buat baik tak pun call... eksyen je lebih.. tak nak layan lah.. tapi time susah.. mula lah nak cari2......

ish3.... tak baik taw kawan2... 

www.tips-fb.com

kenapa kaw tak jadi model?

tyra lee | 14:12 | 0Comments |
Views
haha..klaka lah.. 
kalau teringat pasal ni. 
dah lama dah aku nak tulis.
siang tadi member aku ade tanya cam tu kat aku..

according to ehem2 (2011)
"tyra, kenapa kaw tak jadi model.... bla.. bla.. bla... 
                                                      (aku tergelak)

dulu pun ade yang cakap camtu.
tapi dah2 .. diam !
sedih doe ..

aku gemuk ! model jadah ape ..
pendek plk tu.. tinggi aku?
155 je.. owh, mmg cukup sangat lah kriteria nak jadi model kan..

tapi member aku cakap model muke?
aik.. tak kot. muka pun tak semenggah( ayat nana) haha..
banyak chips mole =,='

tak layak . tak layak . tak layak . titik.

SAD/lazu1985
www.tips-fb.com

Domo Kun ! i love you~~

tyra lee | 15:28 | 0Comments |
Views
Today im wanna tell you something..
but,it is very secret.. 
hay, promise dont tell my boyfie kay..
actually im in love with domo kun!!

i dont know why.. haha..
not cute lah..
did you know he comes from the egg?

ok, just see it.. and i love it.. credit to google for the image.. :D

you see, how many things that they do with the domo kun?
really love it.. XD
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers