Followers

ni bukan pertama kali aku kebumikan kawan baik aku..

tyra lee | 18:47 | 3Comments |
Views

innalillah...

ni bukan kali pertama aku jadi penggali kubur.
sebelum ni, 
aku pernah kebumikan

ebox, KAWAN BAIK AKU SENDIRI..

semalam aku nasihatkan pada rakan2 yang lain..
yang tengah bersedih..
supaya redha.. 
ajal dan maut telah ditentukan oleh-Nya.

"kawan2.. yang pergi biarlah pergi.. kita yang hidup 
kena teruskan perjalanan hidup~~"

 semalam giliran glita menemui ajal.

daddy lah yang paling sedih sebab glita rapat dengan daddy.
daddy dah anggap dia macam anak sendiri.
since glita pun dah tinggal dengan ktorang dari kecik.

glita meninggal sebab kena pukul.
dia mengalami pendarahan yang teruk. 
aku ada gambar.. nanti aku tunjuk..

teruk keadaan dia.
badan dia ada darah2 beku.
tepat pukul 10:23 malam,
glita selamat dikebumikan..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

wlaupun glita bukan manusia,
dia tetap makhluk Allah..


and ktorang dapat tahu yang glita kena pukul
dengan ikan yang daddy baru beli.

ikan pembersih..


memang tak guna !

padan muka kaw kena buang kat longkang.


www.tips-fb.com

lirik | nera af9 - hatiku milikmu (lyric)

tyra lee | 23:11 | 1Comments |
Views
 
Lirik Lagu Hatiku Milikmu – Nera AF9
Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini


www.tips-fb.com

proses kejadian ayam dalam telur.

tyra lee | 06:15 | 10Comments |
Views
AMARAN KERAS KEPADA SESIAPA YANG TAK TAHAN GELI ATAU YANG SEWAKTU DENGANNYA.. kalau tak, korang tanggung lah sendiri.. tapi unik gila kut.. :)

Allah maha besar. ciptaan2Nya semuanya canggih. Ciptaan2 yang dilakukan olenh manusia pun menunjukkan kehebatan Allah s.w.t kerana dia yang mencipta otak manusia itu.  Maka segala puji hanya bagi Allah s.w.t ......

Click to view next
telur goreng mata kerbau. :D

Click to view next
dah nampak dah sikit tu,

Click to view next
corak batik2.. 

Click to view next
dah macam urat saraf

Click to view next
terbentuk sedikit daging

Click to view next
yang ada mata

Click to view next
menjadikannya embryo

Click to view next
dan terus membesar

Click to view next
dan menjadi fetus 

Click to view next
dan mula membentuk paruh

Click to view next
kaki dan

Click to view next
juga ekor

Click to view next
janin semakin membesar

Click to view next
dan mula berbulu

Click to view next
dan berbulu-bulu lagik

Click to view next
sekarang tengah tunggu masa untuk

Click to view next
menyediakan persiapan terakhir

Click to view next
sebelum boleh membuka mata

Click to view next
bila dah ready..

Click to view next
jadilah seekor anak ayam yang comey lagi montel.. :D


subhanallah.. buat pengetahuan korang, telur putih akan jadi bulu ayam . telur kuning pulak jadi badan ayam tu sendiri..
www.tips-fb.com

ramai dah orang tengok blog aku...

tyra lee | 06:48 | 2Comments |
Views


korang... 
jangan jelous yupp.. :D

cantik wo, nombor tu.. hehe
www.tips-fb.com

tutorial | cara lajukan speed broadband korang ..

tyra lee | 02:16 | 4Comments |
Views
ooho..hoii... orang kampung~~
sapa kat sini pakai broadband, angkat tangan... yi, er, san , si , wu , liu , qi , ba , jiu , shi ~~~
huyooo...ramainye..... (termasuklah aku)
tanpa melengahkan masa.. 

langkah 1,

klik kat >sini< untuk dapatkan IP korang .
(buat pengetahuan korang.. IP BROADBAND ni sentiasa berubah-ubah mengikut tempat, masa and keadaan . so, tiap kali korang connect internet, korang kena check IP dulu )


Klik Start > All Programs > Accessories > Klik Notepad.



langkah 2:

Copy    "c:\windows\system32\ping IP ANDA -t " and paste kat notepad tadi.
*masukkan IP anda tadi.



langkah 3:

Save file atas nama ping.bat pastu savekan kat desktop.



langkah 4:

Klik pada ping.bat di Desktop korang then satu tetingkap Command Prompt secara automatik akan keluar. Biarkan Command Prompt ini berjalan sepanjang proses korang online. Jika korang terkeluar daripada Connection, korang kena ulang semula Langkah 1 kat atas.



kalau keluar request timed out cam kat ats tu.. biarkan je..

gud luck :D


www.tips-fb.com

saya dapat hadiah dari ma..!!!

tyra lee | 08:08 | 2Comments |
Views
tiba2 aku teringat kenangan dulu..


suatu hari.. ma call aku..

ma: adik... bile adik balik?

aku: erm.. tak tahu lah ma.. minggu ni adik ade ****( dirahsiakan -.- ) hehehe..

ma: ma ade surprise..!

aku: ha? surprise ape ma.. bgtw la... bgtaw la..

ma: eh, mane boleh.. kalau bagitahu, x surprise lah.. daddy tak kasi bagitahu..hadiah besar punye.. nak tahu balik lah dulu.. hehehe

aku: ala... yela.. minggu depan adik balik.. :)

..............
...............

dengan perasaan tak puas hati, aku call angah..

tenet..tenet..

angah: ha..hello...

aku: angah, ma cakap ade surprise.. besar punye.. ape?

angah: hehehe.. tengok sendiri la... 

aku: ala.. tak sabo dah ni..

angah: ma beli.. warna merah...~

aku: warna merah? moto ke? scooter ek.. (perasan..tak malu..)

angah: entah.. tunggu je lah.. k la... angah busy ni.. 

aku: ok.. tata... syg angah.. (tak malu lg..)

............................

minggu yang aku tunggu2 pun sampai.. aku balik2, aku terus tanye ma pasal hadiah aku 2.. tetiba ma cakap, hadiah aku ade kat rumah satu lagi.. aku pun sabar lg.. sabar sampai malam.. barulah balik ke rumah satu lagi.. sampai2.. aku cam tercari-cari jugak lah motor scooter 2 kan.. tapi sayang.. tak ade.. punye lah hampa rase.. 

aku: ma.. mane scooter adik?

ma: eh, sape ckp nk bg kat awk scooter? banyak cantik...

aku: alaaa... adik kn suke scooter.. np tak beli scooter? dah mane hadiah adik?

ma: cube pi tengok kt rumah sebelah.. xmuat nak parking..


merah muka aku dengar ma cakap tak muat nak parking.. aku pun p la kt sebelah rumah.. biase la rumah teres..lgpun sbelah rumah aku xde orang duduk..tetibe akku nampak ade sbuah KERETA warna merah elok je duk parking kat rumah tu.. aku pun berlari masuk rumah..

aku: ma! ma! tu kreta adik ke?

ma: krete awk la 2.. kreta sape lg.. 

aku: yeay.. yeay... dapat kereta... ! sayang ma! sayang daddy!

aku ape lg, cuba lah bawak kereta CHARADE aku 2.. walaupun xlah kereta baru.. tp ade kereta.. korang ade? hahaha.. aku suka kereta 2.. sebab luas tak sempit. lagi, sebab time aku nak drive, aku tak payah lapik punggung gune bantal..(shyyy!! malu kot..hhahaa) 

ni kreta charade kalau korang tak pernah tahu lah ni kereta ape.. hehe



charade

www.tips-fb.com

aku bagi penghargaan pada follower aku ! ( bhg.2)

tyra lee | 10:07 | 9Comments |
Views
huyoo... cantik tak korang tengok nombor follower bertuah aku kali ni.  tapi aku tak kisah pun cantik tak nombor tu..  asalkan nombor tu ada kena mengena dengan kehidupan aku, asal kena aje, kira lawa la nombor aku tu.. :D 

ok now, jom tengok sape follower bertuah tu ! 


jeng..jeng..jeng!!


-
-
-
-



ok.. ok... lawa tak nombor  tu? tak lawa? tak pe la..

sebab aku pilih 192 sebab aku lahir tahun 1992...tapi.. tak pe lah kan. hilang 1 nombor . eh, ade tak kat sini lahir tahun 1992? mybe ade lah kan.. :)

follower bertuah tu adalah Aina Mardiah..


aina mardiah ni coursemate aku. tak ade nye aku kenal dia, aku bagi reward . tapi memang aku tunggu dah pun nbr ni.. aku ingat lambat lagi. tapi semalam 6 org follow aku . trus naik 192..

then, macam biasa.. aku bagi reward  kat follower bertuah aku. reward2 ni memang aku buat khas . 1 dalam dunia . tak ada lah cantik sangat . tapi special untuk anda . :)

nah ! ambil ni..


so, boleh la nak letak reward ni kat side bar ke, ape ke kan.. :)

in conclusion..

siapa follower yang bertuah selepas ini? kita tunggu dan lihat.. aku tengah nak cari nombor yang cantik2 then ade kena mengena dengan aku.. :)

siapa tahu, tuah anda.. :)
jom, follow.. :)

nota kaki cik tyra : sory curi gambar.. :)
utk follower bertuah yg dulu >klik< sini..

www.tips-fb.com

CONGRATULATION kak azie!!

tyra lee | 09:09 | 0Comments |
Views
~~TWO LIVES JOINED TOGETHER..
TWO HEARTS THAT BEAT AS ONE..

AS YOU BEGIN YOUR LIFE TOGETHER..
MAY ALL YOUR DAYS BE FILLED WITH LOVE
AND MAY YOUR DREAM COME TRUE..~~

HAPPY WEDDING DAY , cousin ! 











www.tips-fb.com

angkara SUSUK TAJAM buatan sendiri.

tyra lee | 20:02 | 4Comments |
Views


TERGEMPAR ! angkara susuk tajam .

hasenah ( bukan nama sebenar ) sering mengasingkan diri . perasaan malu melinggari dirinya . wajahnya tidak secantik dulu . sewaktu dia digilai ramai lelaki berhidung belang . pipinya yang dahulunya gebu , kini hanya tinggal parut yang mencacatkan pemandangan awam . dia menyesal ..


ketika ditanya, dia masih ingat setiap perbuatan yang telah meragut dirinya .  dengan nada sedih...katanya ..

"kecantikan itu memang menyakitkan~~ "


ceritanya, setiap kali hasenah ingin keluar, dia biasa memasukkan sendiri susuk dikepalanya dan disorokkan disebalik selendang yang dipakai . dijadikan cerita, setibanya dia di rumah, kepalanya tiba-tiba terasa pening. dia menanggalkan selendang dan menarik keluar susuk dikepalanya lalu menyematkan susuk itu di leher baju t-shirt yang dipakainya .


ketika itu, hasenah sedang berehat sambil menonton televisyen, tiba-tiba abangnya datang bersama kepulan asap rokok yang tebal . dia berasa kurang selesa dengan kepulan asap rokok tersebut, lalu menarik leher baju t-shirtnya untuk menutup hidung . dengan tiba- tiba, arrrrrgggghhhhh..... dia menjerit kesakitan ! susuk tajam yang dipakainya tercucuk dan terlekat dipipi kanannya . rasa sakit dan ngilu dengan pantas menjalar melalui tempat susuk tersebut tercucuk . dengan terketar-ketar, hasenah mencabut susuk tersebut ! darah mengalir laju . abangnya lari bertempiaran kerana terkejut dengan keadaan itu ..kesan daripada itu, dia mempunyai parut kekal  di pipi kanannya sehingga kini.


moral of the story : fikir dulu sebelum buang.. eh.. eh.. fikir dulu sebelum pasang susuk tajam ..


nota cik nfz : cerita kat atas ni sbnarnya jadi kat aku.. susuk yang dimaksudkan adalah jarum peniti. and ada tokok tambah utk menyedapkan cerita aku.. the end.. 6_6 .. haha




www.tips-fb.com

ha, kan dah malu !

tyra lee | 08:52 | 2Comments |
Views
Padan lah dengan muka aku.. mentang-mentang anak tokey.. nak tunjuk pro sangat . kan dah malu dengan customer . HAHA !


*********************************************************

customer : dik, isi ni rm4.00 ( sambil tunjuk-tunjuk kat goreng pisang )

aku :japp... (sambil tengok pekerja lain layan customer lain.. ) aku pun bangun, ambil plastik.. sambil tu terfikir2..

ala.. baru je dapat duduk .. dah berjam aku potong pisang . jgn kan nak duduk, nak borak-borak pun tak sempat . lenguh betul kaki aku ni...

aku pun duk isi dalam plastik.. biasa la kan, ktorang memang dah di latih bungkus laju.. kalau lambat, alamatnye, berlambak la orang tunggu turn kan.. tengah syok2 khayal je kan aku bungkus tu... tiba-tiba customer tu duk lambai2 kat tempat aku nak ambil tu.. aku pun pandang lah dia..

customer : dik... yang ni... (sambil tunjuk kat goreng pisang )

aku pun tengok kat tempat dia tunjuk, and tengok dalam plastik.. Aiyarkkk ! aku pergi isi keropok da...


padan muka !
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers