Followers

tag untuk AJK Mandarin Idol UiTM, Jengka 2012

tyra lee | 02:21 | 0Comments |
Views
"Letakkan cursor pada gambar untuk lebih jelas" 
-cik tyra uyura-
Tag for mandarin Idol.. sape yang takde kat sini, maksudnya korang tak kasi gambar.. and aku tak berjaya curi gambar fb korang. haha. 

Tarikh : 12 January 2012
Hari : Khamis
Tempat : Auditorium 1
masa : 8:00 p.m. - 11.30 p.m. 


AINAMYRA
AWIN
CHERRY2 BUM2
FARANAJIHAH
FENDI
HAIKAL DAREK
IEKA ROSLY
KECHIK
MARINA
MAS AYU
NORAZWA
PIKAH
SABARIAH
SARAH
SHEGHAA
SHARK
SIR BOK CHECK MENG
SULIANA
YATI YNS
YAYAH
ZALINA
TYRA UYURA




www.tips-fb.com

Ngeri | Akibat mencangkung atas mangkuk tandas !

tyra lee | 21:50 | 1Comments |
Views
Amaran keras kepada pembaca dibawah umur 18 tahun, ibu-ibu mengandung, pembaca yang menghidap penyakit jantung dan sewaktu dengannya.  Entry ini mengandungi gambar yang tidak sesuai ditonton umum.  Pihak hijaulembut.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab diatas sebarang kemungkinan yang berlaku akibat tidak mematuhi amaran diatas.

akibat mencangkung diatas mangkuk tandas !

www.tips-fb.com

mimpi hantu~ takutnye... (bahagian 1)

tyra lee | 21:09 | 0Comments |
Views

Cerita bermula aku tak ingat sangat. tapi kalau tak silap aku, aku time tu ramai-ramai beratus orang. macam perkhemahan dalam hutan.  aku berdiri sorang diri kat tepi pokok. aku tengok sekeliling aku. aku tak kenal sapa-sapa pun. semua orang pakai tudung labuh. macam budak sekolah agama.  aku sorang aje tak pakai tudung.  keadaan masa tu kelam je. mendung tapi tak nampak macam nak hujan.


Tiba-tiba, tak ada angin, tak ada ribut, pokok kat sebelah aku tumbang.  aku berlari sekuat hati.. semua budak2 tudung labuh pun lari sekuat hati macam kena kejar dengan harimau.  tengah-tengah berlari, tak ada lagi lokasi hutan. tapi still bising-bising dengan orang menjerit macam kena kejar dengan hantu.  aku tengok tempat aku berlari, simen. aik? pelik jugak aku.. tapi biasa lah kan, mimpi~~

tengah-tengah berlari, sekeliling aku penuh dengan budak2 btudung labuh. depan, belakang, kiri, kanan. tengah-tengah aku berlari, aku try jugak nak ushar muka sorang-sorang.. dapat tengok muka sorang pun kira jadi lah. tapi tak nampak pun. semua pakai tudung muncung kedepan.  disamping cuaca kelam camtu kan.. mane nak nampak.  aku dah bertambah tak sedap hati.  


aku pun tarik sorang budak tudung labuh kat depan aku.  tiba2 dia menjerit macam orang gila. berbulu tangan aku seram dengar dia menjerit. trus aku lepas. tiba-tiba dia bertukar jadi burung gagak . and terbang entah kemana. aku bertambah pelik . aku tengok keadaan dah bertambah reda, aku pun dah tak berlari, aku berjalan . aku ushar jugak kat depan.. nak jalan sampai mana ni.. tapi tak nampak penghujung jalan pun . sambil aku jalan, aku tengok kiri kanan, suasana still macam waktu maghrib. aku nampak dua orang tudung labuh pergi kat satu rumah kecik . macam surau . aku pun follow nak singgah jugak dah alang-alang maghrib kan..


aku follow blakang dua orang tudung labuh tu.. jalan yang ktorang lalu tu sempit . ada 1 lorong aje. kiri kanan semak. diaorang jalan lambat-lambat. aku nak potong sebab kaki aku dah rasa letih sangat ni. aku pun cuba nak pegang salah sorang daripada dyorang . tapi aku tetiba terfikir..

aku : "eh, kang aku pegang kang bertukar jadi burung gagak lagi kang macam mane.. ? "
aku pun redha je lah jalan lambat2 macam nenek pegang tongkat.  diam-diam aku cuba intai muka salah sorang dari tudung labuh tu. aku pandang belakang tudung labuh dia tu. nampak kesan lumpur. aku tengok kat belakang kepala dia. takde apa-apa. aku cuba tengok bahagian sisi muka dia time dia belok ke kiri. aku cuba amati muka budak bertudung labuh tu.. aku nampak hidung dia .. aku cuba cari mata dia.  tiba-tiba ! 

huarghhhh! mata dia merah sangat ! dia pusing kepala dia kearah aku.. aku menjerit macam orang gila ... huarrrggghhhhh!!! huarrggghhh!!! tiba-tiba dia pegang aku .. aku still jerit-jerit macam orang gila ... Panggg! aku kena lempang . pedihh....

 Astargfirullahalazim...... bawak mengucap dik... 

aku terpisat-pisat . betul ke ape yang aku dengar ni... la.. Islam rupenye... hantu Islam ke ape ni...rupanya dia manusia. dia suruh aku panggil dia kak may sorang lagi kak june (haha). muka diorang ketat je. sambil jalan nak ke surau, kak may cakap, dia jatuh kat lumpur sebenarnya. tu yang kotor sgt tu. kaki dia pun sakit, tak boleh jalan laju. mata dia pun terkena lumpur. tu yang merah . aku nak tanya lebih pasal semua ni. tapi aku tengok diorang macam sombong aje.. malas aku nak layan..

sampai aje kat surau tu, aku tengok sekeliling surau tu.. biasa-biasa aje . dalam surau ada dalam 2-3 orang duduk rehat-rehat . aku pun cari bilik air nak sucikan diri . tiba-tiba aku terpaku ! kaki aku menggeletar . aku ternampak.............( to be continue)



www.tips-fb.com

Richard Dalam kenangan aku~

tyra lee | 02:38 | 1Comments |
Views

chop! jahatnye tajuk aku.. sory2.. maksud aku tu baik okay.. maksud dia.. aku teringatkan cemana aku kenal dia ni..

Ni kawan aku... nama dia Amirul Firdaus .. aku tak berape ingat macamana aku boleh kenal dia. Start form 4 tak pun form 5 cam tu lah . First time aku tahu pasal dia dari member AMG (Akademi Menara Gading), si Azhan dgn Azuan. 

Azhan or Azuan: Tyra nanti kirim salam kat apek ye.. 
Tyra :                  lah.. aku mane kenal dia pun... korang kan duk pekan . kim salam la sendiri...
Azhan or Azuan : ktorang bukan satu sekolah pun . tak slalu jumpe . 
Tyra :                 yelah2.. InsyaAllah..

APEK,
camtulah dia.. asal lepak dengan aku, then tade topic, tu la yang dyorang bukak.. kalau tak pasal angah aku, tak pasal race, pasal kim salam kat ko la jawabnya. sampai lah suatu hari... ko dtg umah aku.. hantar rombongan meminang ... eh.. eh.. eh.. silap2.. datang lepak dengan angah.. angah aku dengan abang ko kan kamcing.. time tu ko datang dgn abang ko ramai2.  seingat aku. aku ade tegur ko time tu.. tapi tak ingat ape yang aku ckp.  muke ko sumpah macam pendiam gila time tu... haha..

apek


Alhamdulillah, dapat tempat study sama2.. Time awal2 aku masuk U.... aku tade sape2. and aku tak ada PTPTN. aku tak ambil PTPTN.. bank pun aku tak ade. Nak dapatkan duit, aku kena balik rumah dulu baru dapat.  Then nasib aku baik sebab ade dua orang member yang baik hati ni.. sorang apek and sorang lagi, Raja Mohammad Hamizan . Aku pinjam la bank dyorang.  :)

Raja
banyak kali korang tolong aku bab2 duit. yang aku tak boleh lupe, Apek a..time tu kat DSG. ade festima kalau tak silap aku.  time tu ko dah janji nak kasi duit yang mak aku kirim tu . dekat depan pintu utama, orang tengah keluar masuk, ko terus hulur sebebas2 tangan ko kat aku . aku terkejut jugak time tu . tapi buat muka cool aje.. sampai ade member aku tegur..

member : huyooo... ade orang kasi duit.... boyfriend ek...
aku senyum jek.. tak perlu kata apa-apa.. haha. Raja pulak, aku terkesian kat ko.. macam2 halangan sebab nak tolong keluarkan duit untuk aku.. tunggu aku la, bank rosak la .. hujan la.. jalan kaki lah.. kesian.. ko dah la antibody tak kuat.. haha.. btw, thanks korang... semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki korang.

Apek

Banyak yang best.. dulu masa muda2.. naik bas aje.. tak macam sekarang. masing2 bawak kereta. nak jumpa kat U pun susah since dah duduk rumah sewa.

Japp ! mesti pelik kan cerita tak kena tajuk. sbnrnye selain apek, orang panggil dia ni Richard.. Sbb tu tjuk ni Richard. tadi baru aku interview dia asal nama tu... haha.. nak cerita ke tak ek? tayah la kot.. korang tanya lah dia sendiri. :)

last but not least.. aku senang berkawan dengan ko.. ko baik... bukan jenis berkira lah.. and... aku dah tunaikan janji dulu yang nak letak ko dalam blog aku.. hahaha.. sekarang kira kosong-kosong la ek.. hehehe..

p/s: sorry aku curi gambar korang kat FB. utk kepentingan bersama. haha.


www.tips-fb.com

tolong jangan tunggu saya..

tyra lee | 07:42 | 0Comments |
Views
Assalamualaikum..

Post ni pasal M sebab lepas aku habis taip ni, aku akan block dia.  Ini bermakna, waktu korang baca ni.. Aku dah pun block dia..

untuk kesihatan mata korang, letak cursor kat mana2 gambar kat bawah ni sampai colour dia terang then tenung beberapa minit. (petua daddy)

ceritanya bermula..

Aku kenal M masa aku sem 3 kat UiTM Jengka. dalam FB. aku ingat lagi first ktorang kenal lepas dia sama2 kutuk post blog aku yang ni. >SINI< kat facebook . klaka sangat time tu. nothing strange feeling because we use kau+aku . lama lepas tu, ktorang lost contact sebab aku lama tak bukak inbox fb aku. malas disamping line lembab.  


lama lepas tu, aku baru perasan mcg last dia tak berbalas. aku pun balas lah.  then ktorang contact je. sekadar kawan biase. entah lah lepas tu macamana ktorang boleh rapat then tukar2 nombor handphone.
aku sebenarnye jenis yang tak senang nak kasi nombor kat orang. lebih2 lagi kalau kenal macam ni. tapi mybe sebab umur dia jauh dari aku, so, never mind lah kan..

lama2.. tiba2 ada satu feeling yang datang.. its not love.. its not friend.. dia macam tengah2.. lebih dari kawan, tapi kurang dari kekasih.. aku macam main2 dgn fikiran aku . kalau aku cakap aku sayang, tak mungkin. aku sejuta kali lagi sayang kan incik Afiq. mybe sebab aku selesa berkawan dengan dia aje.

lama2 aku dah dapat tangkap something... dia kerap bagi hint2 yang dia suka kat aku . kadang2 kalau aku tak angkat call, dy macam nak merajuk. eh, perlu ke encik M? seriusly aku paling benci lelaki merajuk. panggilan pun secara tak sedar dah bertukar dari aku+engkau jadi saya+awk .. and orang+dia .. benda ni jadi sekelip mata aja . dia tahu aku dah ada afiq . dia tahu aku sayang afiq . dia tahu aku anggap dia kawan aje. tapi dia macam tak nak mengalah .

nak dipendekkan cerita, ktorang gaduh sebab dia ckp aku tak nak layan dia dah. aku ade terfikir.. " boyfriend aku sendiri pun tak desak aku. ktorang dah bersama dah setahun something dah. tak pernah pun dia nak marah aku kalau aku tak balas mcg, kalau aku sibuk ke.. fikir lah sikit. kerja aku ni berlambak. bukannya duk megadap handphone aje kerja aku.


Then dia buat satu keputusan drastic. dia nak putus kawan dengan aku . malam tu dia call . dia menangis. aku pun . aku sedih . aku pantang sikit benda2 camni.. lagipun rasa sayang dengan persahabatan ktorang selama ni.. aku try pujuk dia . ckp baik2. aku cakap tak baik putus kawan . biar la kita kawan macam biase . tak yah la nak mcg or call sgt pun . just tanya khabar sekali sekala ape salahnya . tapi dia tolak tawaran aku mentah2 . finally aku jugak yang kena marah . aku tak suka kena marah . time dia tengah marah2, aku matikan handphone. esok tu, aku tengok dia dah block aku . 

mula2 aku rasa bersalah . aku ingat nak minta maaf . tapi bila fikir2, dia yang patut minta maaf . aku dah bagi nasihat. tapi dia kan lebih tua dari aku. mane nak dengar ckp aku .  aku rasa bersalah dekat incik Afiq . aku cerita kat incik Afiq . aku rasa bersalah sebab aku classified kan macam aku curang . aku text dengan lelaki lain .  aku redha kalau kena marah. tapi beruntungnye aku. dia langsung tak marah . dia just tanya2 aje. tapi aku tahu, jauh kat sudut hati dia, terkesan jugak . riaksi muka dia dah  lain .


time raya, perkara ni berulang lagi . M call . minta maaf. eh? yeke.. entah.. tak ingat sangat. aku tengok dy dah tak block aku . dia nak kawan dengan aku semula . dia jelaskan kenapa dia block aku . dia cakap dia tak sanggup tengok aku . nanti dia rindu. Ya Allah... dugaan apa ni.. aku pun terima je.. ye lah, orang nak berkawan.. takkan nak tolak kan.. tak baik plk..

baru2 ni dia text .. dia cakap aku dah lupakan dia..tp time tu aku busy, tak sempat reply. dy pernah ckp dia  tak mungkin lupakan aku . dulu dia pernah ckp dia selalu rindu aku . pelik . even ktorang tak pernah jumpa, dia rindu aku . aku pun tak pernah treat dy baik2. musykil aje. aku tak reply text dia sebab aku busy . aku nak kena design tag .


then semalam aku try nak mcg kat fb dy yang aku busy. aku nak text kat fb je. tiba2 aku cari fb dia tak jumpa . now see... DIA BLOCK AKU LAGI.. sekian terima kasih ! ok... tah la.. aku dah tawar hati dengan perangai kebudak-budakan dia tu.. tadi aku tengok, dia dah tak block aku . aku nampak wall dia. status yang berbagai . "jgn bertepuk sebelah tangan lah, penantian satu penyiksaan lah, sabar spruh dari iman lah.. " entah lah.. entah2 status pasal orang lain.. ye2 je aku ni =,=" tapi ape motif dy block aku lagi? tak kan rindu lagi? peliknye orang zaman sekarang. kalau rindu, buat camni ek..

sekarang ni aku dah fikir masak2 . aku dah betul2 tawar hati . marah lah nak marah supaya tawar hati aku ni boleh bertambah tawar tak rasa pape.. 


jauh kat sudut hati aku ... aku doakan kau dapat orang yang lebih baik dari aku. aku tahu kau baik orangnya .. sebaik nama kau . nama yang cantik dan bermakna.. aku kagum.. kalau berkesempatan. and anak sedara aku lelaki, aku suggestkan nama tu pada abang aku......muslim...



www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers