Followers

Aku Menang Contest: "Di Mana Ninie?"

tyra lee | 09:21 | 4Comments |
Views
Mengumumkan.. Pemenangnye adalah~~~
 adalahhhhhh PRINCESS TYRA UYURA!!

Alhamdulillah.. :D aku menang.. and hadiahnya adalah.. jeng.. jeng.. jeng..


Letakkan cursor pada gambar utk kejelasannya
-cik tyra-



Aww.. Comeynye... ^^


Thanks ye ninie.. sebab bagi menang... :D
(tak sia2 blanja makan haritu)



ececeh... tak baik..cik ninie jujur orgnye..
tak main rasuah ye kawan2.. 


Pada yang tak menang..
jangan risau..
cuba lagi..
suruh la cik ninie buat lagi contest.. 



i lebiu lah.. :D



(ni aku cakap dalam hati )
"huyoh.. tak sabarnye nak pkai bju tu.. mesti member aku jeles.. haha" 


(aku ckp dalam hati je taw.. anggap la korang tak dengar..
sbb aku mmg ckp dlm hati)
haha




www.tips-fb.com

pencuri hasil kerja aku..

tyra lee | 19:13 | 5Comments |
Views
Letakkan cursor pada gambar utk kejelasannya
-cik tyra-

sedih betul aku harini.

dulu, ada la seorang kawan ni..
minta tolong dengan aku utk kerja assignment dia.

assignmentnye, kena buat blog and post ape yang dia dah belajar
kat situ..


dia bagi aku semua isi asgnment, and aku edit sepenuhnya dari tak ada email for yahoo sampai dah
siap jadi blog.. cantik lagi tu..after dah siap semua, aku pun bagi lah dia psword blog tu..

sblum tu, aku ade letak la edited by Tyra Lee kat footer.
aku rasa tak salah because aku yang edit semuanya.


semalam entah kenapa, aku terasa nak tengok la blog tu..
ble aku buka...



tade yang berubah.. 
tade update pun..
ble tgk kat footer..






pufffff!!!






edited by .... (nama dia)
wtf...




ikut hati aku, nak deleted balik je blog tu..
bila dia sentuh pun aku tak tahu..
pencuri! 



www.tips-fb.com

nOthiNg.. do nOt Open or yOu wilL reGret...

tyra lee | 18:49 | 0Comments |
Views
[halakan cursor pada gambar untuk kejelasannya.]
-cik tyra-



its really nothing.. I'm just wanna say that I'm really miss him.
he is still okay.. caring and sweet.
but, we just don't have time to spend our joy together. 



now lift me alone.. :)





taking picture alone...






because we are too busy. we don't have time to meet each other.



 today is 19 February 2012.



we still don't have any picture for this year.. we are too busy..


:)



www.tips-fb.com

LOGHAT KELANTAN + english

tyra lee | 22:06 | 0Comments |
Views
 


haha.. cik tyra pun ade yang tak paham.. tapi kelakar la..


1) DOG ROCK = X BERDAYA, LEMBIK
2) TOWEL HELL BEAR = TAWAR TERLAJOK, TAWAR HEBEL
3) SCORE THAN = MGINTAI, SKODENG
4) STAMP BOND = BANYAK, SETAMBUN
5) GAY WHERE = COUPLE, AWEK
6) GO RED = MESIN MATA PENCIL
7) SIR LOCK = KUNCI, SELAK
8) GOAT = KANDANG, REBAN
9) DARE BOX = MONTEL,DEBAB
10) DAY BAY = BERANI, BERLAGAK
11) LAMB BACK = TILAM
12) BEAR ROCK = BERAK
13) TO BAG = KELUAR
14) TALK SAY = X INGIN
15) TEAM BOAT = TUMBUK
16) GO DIOR = APA
17) PAY CHECK = PICIT
18) PAY CONE = BALING
19) GO MORE = BAHAM, GOMO
20) ARE GAS = EGO
21) BACK WATCH = KENDURI
22) COOL BARE = SEPAH
23) BELL LAP = KONA
24) TEA NO = PEREMPUAN
25) PEA TEACH = DUIT
26) SEE CAR = BASIKAL
27) RAW YARK = BAGITAHU
28) KEY CHAT = CAKAP
29) WAR SAW = RASA
30) YARK BOX TEA = TENGOK TU...
31) CLIFT BOX TEA = CUBA TENGOK TU
32) BELLA ROCK = ROMBONGAN
33) BUT THERE = BUTIR
34)COAT THERE = KOTE
35)THEN MORE = DEMO
36) MAN NO = MANA
37) CARE TO = KERETA
38)ADJUST = TACKLE
39)TALK BE TO = SALAH
40)SIR TAKE = LASTIK



www.tips-fb.com

15 Kelebihan Kaabah Dari Sudut Saintifik. TAHUKAH KAMU SEMUA?

tyra lee | 20:32 | 0Comments |
Views
     



Binaan Kaabah yang merupakan kiblat bagi orang Islam terletak di Masjidil Haram di Mekah. Ia merupakan bangunan yang harus dikunjungi jemaah haji. Sedikit maklumat berkaitan Kaabah yang tidak kita ketahui sebelum ini.

Cara tunaikan tawaf di Kaabah,Mekah


1. Mekah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling stabil.
2. Tekanan gravitinya tinggi, dan di situlah berpusatnya bunyi-bunyian yang membina yang tidak boleh didengar oleh telinga.

3. Tekanan graviti yang tinggi memberi kesan langsung kepada sistem imun badan untuk bertindak sebagai pertahanan daripada segala serangan penyakit.

4. Graviti tinggi = elektron ion negatif yang berkumpul di situ tinggi = doa akan termakbul kerana di situ adalah tempat gema atau ruang dalam masa serentak.

5. Apa yang diniatkan di hati adalah gema yang tidak boleh didengar tetapi boleh dikesan frekuensinya. Pengaruh elektron menyebabkan kekuatan dalaman kembali tinggi, penuh bersemangat untuk melakukan ibadat, tidak ada sifat putus asa, mahu terus hidup, penyerahan diri sepenuhnya kepada Allah.

6. Gelombang radio tidak boleh mengesan kedudukan Kaabah.

7. Malah teknologi satelit pun tidak boleh meneropong apa yang ada di dalam Kaabah. Frekuensi radio tidak mungkin dapat membaca apa-apa yang ada di dalam Kaabah kerana tekanan graviti yang tinggi..

8. Tempat yang paling tinggi tekanan gravitinya, mempunyai kandungan garam dan aliran anak sungai di bawah tanah yang banyak. Sebab itu lah jika bersembahyang di Masjidilharam walaupun di tempat yang terbuka tanpa bumbung masih terasa sejuk.

9. Kaabah bukan sekadar bangunan hitam empat persegi tetapi satu tempat yang ajaib kerana di situ pemusatan tenaga, graviti, zon magnetisme sifar dan tempat yang paling dirahmati.

10. Tidur dengan posisi menghadap Kaabah secara automatik otak tengah akan terangsang sangat aktif hingga tulang belakang dan menghasilkan sel darah.

11. Pergerakan mengelilingi Kaabah arah lawan jam memberikan tenaga hayat secara semula jadi daripada alam semesta. semua yang ada di alam ini bergerak mengikut lawan jam, Allah telah tentukan hukumnya begitu.

12. Peredaran darah atau apa saja di dalam tubuh manusia mengikut lawan jam. Justeru dengan mengelilingi Ka abah mengikut lawan jam, bermakna peredaran darah di dalam badan meningkat dan sudah tentunya akan menambahkan tenaga. Sebab itulah orang yang berada di Mekah sentiasa bertenaga, sihat dan panjang umur.

13. Manakala bilangan tujuh itu adalah simbolik kepada tidak terhingga banyaknya. Angka tujuh itu membawa maksud tidak terhad atau terlalu banyak. Dengan melakukan tujuh kali pusingan sebenarnya kita mendapat ibadat yang tidak terhad jumlahnya.

14. Larangan memakai topi, songkok atau menutup kepala kerana rambut dan bulu roma (lelaki) adalah ibarat antena untuk menerima gelombang yang baik yang dipancarkan terus dari Kaabah. Sebab itu lah selepas melakukan haji kita seperti dilahirkan semula sebagai manusia baru kerana segala yang buruk telah ditarik keluar dan digantikan dengan nur atau cahaya yang baru.

15. Selepas selesai semua itu baru lah bercukur atau tahalul. Tujuannya untuk melepaskan diri daripada pantang larang dalam ihram. Namun rahsia di sebaliknya adalah untuk membersihkan antena atau reseptor kita dari segala kekotoran supaya hanya gelombang yang baik saja akan diterima oleh tubuh.



www.tips-fb.com

My New Career~

tyra lee | 16:28 | 0Comments |
Views
Fuh, this semester full with event and surprise. At first, I feel like I dont want to further about this. But, Alhamdulillah, Allah s.w.t give me a strength and finally, I got many praises from peoples. This is my work and thanks to all my friends, my lecturer, my parents and not forget, to my love.  They critic my work, cisss! eh, so I can do better. I know this is not the best design that you ever see.. but, I think this is okay for the amateur like me.. enjoy your view yaww..

"Letakkan cursor pada gambar untuk lebih jelas" 
-cik tyra uyura-

This is our logo

loking this... description of the tag

organizer

organizer

organizer

organizer

vip, vvip, organizer, advisor, and participant.

For your information, tag ni Professor Madya Dato' Dr. Hj. Helmi bin  Abdul Rahman, selaku Rektor UiTM kampus Jengka pakai woo.... and over 200 participant yg dtg event ktorang.. :D

good job tyra!
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers