Followers

AKU APABILA TUA..

tyra lee | 02:37 | 2Comments |
Views
comey tak? haha


dah post kat fb tadi.. banyak pulak orang like and comment..

hehe

dah baca, kalau suka.. klik >sini<..


www.tips-fb.com

Tips | Punca dan kisah sedu

tyra lee | 21:20 | 3Comments |
Views
Aku tak faham kenapa aku selalu sedu. aku tanya daddy, daddy ckp ada gangguan pernafasan. tapi aku tak paham. then, aku google. then aku jumpa.

Kenapa boleh Sedu?


Kawan aku kata > nak besar ketepi lah tu..(badan nak melebar. haha) 
ma aku ckp > Makan/minum gelojoh sangat tuee... ( ish.. manede...)
The Scientist theory >  Ia ada kaitan dengan Diaphragm anda~


Masih ingat exhalation dan inhalation kita belajar dalam sains/biologi.Relation antara dome shape dan diaphragm.Apabila menghembuskan nafas,diaphragm akan tolak udara naik.Tetapi, ada ketikanya diafram menjadi terganggu dan apabila ini berlaku, ia membuat pergerakan menarik ke bawah dalam keadaan yang tersentap. Akibatnya, anda menelan udara ke dalam kerongkong secara mengejut. Apabila udara yang berebut-rebut masuk itu melanggar kotak korda suara anda, maka terhasillah bunyi hik, hik.

-saintis lain berkata lagi puncanya."Nenek moyang kita berasal dari laut"

Kesan Sedu?

Tak dikenalpasti.Yang pasti
IA TIDAK MEMBUATKAN ANDA BESARRR ATAU TINGGI
Ia hanya satu fenomena biasa yang mengaktifkan tubuh badan anda bila anda malas ^_^.Sekali sekala jadi hyper.Bila sedu,rasa macam lompat - dada ke hadapan dan LOMPAT!okk..mungkin kesannya jadikan anda *hyperaktif*.he2
Kata saintis,sedu dapat membina diafram menjadi lebih kuat.


Bayi Tersedu?

Panjang sekali ceritanya.Pendekkan.Kita memang pernah sedu dan tahu rekod awal sedu kita bila?Sewaktu dilahirkan?Semasa makan/minum bubur nasi?
Di dalam rahim ibu sebenarnya kita bermula tersedu.

Cara Hentikan Sedu yang TIDAK berkesan..dan berkesan

Takutkan Orang..ABAIKAN.jangan memperbodohkan diri anda dengan menjadi si tukang penakut orang.

Cara yang berkesan-bergantung ke atas orang tu- 
  • Tahan nafas dan kira sampai 10 atau 20 atau selama mana anda boleh
  • minum madu
  • minum air bercampur gula
  • tarik lidah ke hadapan?Not a polite way
Jika kerap berlaku + sedu tidak berhenti.Take a medical Check Up




p/s:Sedu terpanjang yang direkodkan ialah selama 68 Tahun!



www.tips-fb.com

tips | cara mudah tingkatkan trafik blog (mesti cuba!)

tyra lee | 20:48 | 2Comments |
Views
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat readers yang budiman..

hari ni aku nak share cara mudah utk tingkatkan trafik blog korang.. memang sangat mudah.. cuma 2 step yang korang perlukan.. =)


FIRST
buat entry sebegini rupa (tajuk tu penting =p)

SECOND
promote atau ping entry ni kat mana2 lah (facebook, tweeter, busuk.org & lain-lain)

senang kan.. cuba lah.. insyaAllah trafik akan menigkat.. tp untuk entry ni jela.. hehe



nota cik tyra : maap atas salah laku.. :P
www.tips-fb.com

contest | Segmen Superstar blog5

tyra lee | 20:18 | 1Comments |
Views

syarat-syaratnya adalah..

:: SYARAT-SYARAT ::
- masukkan url blog ini kedalam bloglist anda atau follow blog ini..
- buat satu entry ringkas bertajuk Segmen Superstar blog5 , tampal sticker di atas dan linkback ke entry ini..
- tinggalkan  url entry di kotak komen..
- tempoh segmen dari 29/3/2012 hingga 4/4/2012
- pemilihan menggunakan random org.


www.tips-fb.com

EDIT | TYRA.. TOLONG BUATKAN BOLEH TAKK..

tyra lee | 20:28 | 1Comments |
Views
sebelum ni.. 
aku ade buat ni kat handphone aku..


then, aku dah gabungkan dgn go locker aplication.
so, handphone aku nmpak canggih n gah gitu..


kwn2 pun ade yg meminta disamping aku yg offer..

ni hasilnye.. :)

first try utk laptop aku.

aku buatkan utk incik afiq. 

aina mintak warna pink. tapi style yg sama.

azwa punye

nana punye

shahirah zaini

laptop aku advance sikit.

test jek. tapi tak jadi

yg ni diyorg nak kenakan zarith

okay, semua nak sama jek sebab mereka mintak sama style.. ktorang satu rumah. so..
nampak lah unite sikit.. hehehe....



www.tips-fb.com

Contest'st Cas-sie Emily

tyra lee | 19:45 | 0Comments |
Views
okay babe.. now please be excited... because what? because IMMM CRAZZYY!  

you will be act like me if you see all stuff that you will get if you won.. how i want to describe that yaw..

 em.. i think you should check it by yourself. for more information... 
please and please click at the banner.. all your question will be answer... i bet it.. 
so, enjoy! 


then, im choose randomly 3 of my follower
which is

AWAK

AWAK

AWAK

www.tips-fb.com

CARTOON: KHAS UNTUK NINA AND ZUL.. :)

tyra lee | 01:10 | 0Comments |
Views
They are really sweet together..

may Allah bless them..

enjoy your view..

kalau nak jelas..
letak cursor kat gambar..





p/s : tade lah best sgt pun.. lukisan aku pun tak lawa.. but.. aku suka... yang senget tu la kreatif sbenarnya.
      percaya tak klau aku ckp org lain tak boleh buat senget yg sama dgn kita.. even kte sndiri pun tak bleh
      lukis sebijik cam memula tu..

www.tips-fb.com

CARTOON: ASAH BAKAT YANG TERPENDAM.. :)

tyra lee | 00:58 | 0Comments |
Views
okay, first skali...
Alhamdulillah..


harini aku nak post cartoon aku..
first time buat cartoon utk aku and afiq..

then Nina (housemate aku)
mintak buatkan untuk dia n boyfie dia
pulak.... :D

lepas ni Mardiah plak mintak buatkan utk dia n
boyfie dia pulak ..

hadoi.. schedule dah penuh.. nak tambah lg..

by the way, enjoy..
nak jelas..
letak cursor kat gambar yek..



www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers