Followers

tips macam mana nak menghilangkan kesan degil ni..

tyra lee | 01:50 | 2Comments |
Views
tips macam mana nak menghilangkan kesan degil di atas

Mudah sahaja.. 

1.open picture ni . 
2. focuskan penglihatan anda pada tengah-tengah kesan degil ni..
3. pufff !! kotoran hilang sikit-sikit..

www.tips-fb.com

Ma oh ma . ada aje idea dia ek . =,='

tyra lee | 01:17 | 0Comments |
Views

Seperti biasa .. lepas mandi, nampak kat tv cerita kartun . dengan berkemban dengan towel jek , duduk depan tv . CT memang hantu kartun . bagi lah apa2 kartun pun minat . asalkan kartun . ultraman tu bukan katagori kartun pun . so, tak minat la. haha .


time tu ma tengah lipat kain . sambil lipat, sambil nak acah nak tukar channel . CT tak kasi .cite tengah sedap ni , nak alih pulak.. ma pun tah pergi mana , tengok pokok bunga dia kut..

tengah sedap2 tengok tv . tiba2... ma panggil dari luar ..


ma : adik! adik! pergi pakai baju tu... orang datang ni...!!

CT : sapa datang ma??

ma :  Afiq datang ! dengan kawan2 dia .

CT pun ape lagi.. bingkas la cepat , nak masuk bilik kononnya . sambil tu mata melilau tengok kat luar rumah . aikk? tade ponn...

pastu tengok ma gelak2 . pastu ma ckp . hahaha.. tahu pun takut .. . CT pun ape lagi . dah tengok ma gelak camtu ,  CT pun pegi geletek ma sampai ma ketawa kluar air mata. haha . tu la . kenakan org la..

awal tu pun dah pelik . tak kan incik Afieq nak dtg tak bagitaw dulu . hehe . lepas CT masuk bilik, ma dah amik control, tengok cite hindustan . haha
www.tips-fb.com

cara nak buang timeline facebook

tyra lee | 03:05 | 0Comments |
Views
www.tips-fb.com

segmen | LOVE story with Adah ^^

tyra lee | 22:23 | 13Comments |
Views

Olla . memule CT berkira-kira jugak nak tulis ni . Segan pun ada , hehe (!) .btw, thanks too Ad coursemate CT kat UiTM , Jengka sebab buat segmen ni . thanks sgt2 taw Ad . ^_^

ceritanya bermula camni~

Jatuh Cinta Pandang Pertama.
Dulu , time lalu depan kolej siswa .. sambil jalan , ushar2 orang main futsal , tetiba ternampak la sorang mamat ni . hensemnya . muka macam kacukan . perghh .. kalau dapat ni , best nye .. tapi CT tak ada masa nak tengok lama2 . sebab nak balik hostel dah time tu .


Add pacebuk ...~
Zaman dulu hot gila kot kat FB . hari-hari bukak fb . tak bukak sehari berlambak friend request . notification pulak tayah ckp lah kan . Tengah tengok friend request , tetiba terkejut ! sebab mamat yang maen futsal tu add . nama AFIEQ APEX . dengan letak gambar pakai kot nye . semangat betul . haha . jap nak tunjuk gambar dia tu .


CT pun apa lagi . tengah eksited nye approve then message dia . (tak malu ) "eh, sy pnh nmpak awak.. tapi kt fb awk npk lain~~"dia pun reply , dia ckp muka CT nampak familiar . tanya tu , tanya ni . dia tak perasan CT sebab kat fb dulu CT tak pakai tudung tapi pergi kelas , CT pakai tudung . 


Sejak itu~
kitorang message kat fb. tapi tak lama , kitorang beralih kat YM pulak . sebab ? malu nak cakap tp takpe lah , kisah lama . sebab dia dah ade gf . gf dia ada pswd dia . haritu , kitorang ym sampai pagi . subuh baru tido . punya lah eksited kann . ktorang saling nak menang cakap mata masing-masing lagi kecik . last-last kitorang janji nak jumpa sebab nak buktikan mata sapa paling kecik . aiyo~ 

First date ~
Jumpa depan-depan . Ya Allah~ dia sangat sempoi dan hensem . tanya dia samada mix ke ? dia ckp dia pure melayu . pelik kan? 

Hari kitorang date ni , menyampah jugak sebab dia tak habis2 story pasal gf dia . jalan sikit , "kalau gf sy ni.. kalau dia macam ni...  " aishh.. woi , aku nak taw pasal kau la , bukan gf (ex) kau tu ! . tapi tetiba CT dapat idea .. toink.. toinkk..

kalau dia yang tengah dating dengan CT boleh story2 pasal gf dia tanpa peduli kan prasaan CT , tak mustahil kalau dia jadi hak CT, dia boleh buat benda yang sama kat pempuan lain . betul takk? so, CT admire dia . Makin hari dia makin rapat ngn CT sebab gf dia selalu buat hal . sampai lah dia dah bagi hati dia kat CT . 

Bila CT Jadi hak dia
Seumur hidup CT , CT tak pernah couple dengan orang lebih setahun . paling lama 6 bulan . pastu pulak dulu couple ramai . dan ... sebab dia jugak CT banyak berubah lg baik . CT dah pakai tudung , even tak pergi kelas pun pakai tudung jugak. even tak sepenuhnya lagi , tapi better lah kan . dulu rambut color2 , then CT hitam kan terus . tunggu panjang sikit , CT potong terus . jap nak tunjuk gambar dulu .


Istimewanya Kami~
CT rasa kami istimewa sangat sebab , ramai cakap kami kembar . muka sama . pernah orang tanya sama ada kitorang ni adik beradik ke . kitorang dah biasa dah . ada tu doakan kami jodoh panjang . kata orang tua2 , jodoh panjang . 


Masalah sikit~
masalah timbul bila CT merupakan student OM (Office management) and incik Afiq SR (Sport Recreation) . course kitorang ada peperangan . tade lah hebat sangat . tapi faculty masing-masing pedas mengutuk fakulty lawan . kes yang paling dekat .. masa kes budak SR curi duit budak OM .. tengok tu .. dah busuk nama faculty pasal budak2 ni . ish .. CT pun pedas jugak kalau lepak2 dengan kawan2 OM . duk kutuk SR . lepak ngn SR kutuk2 OM pulak.  Tapi apa-apa pun , kami kental jek! heee


Fakta menarik hubungan kami~
  • muka dah dekat sama (kembar)~
  • tak pernah tukar panggilan saya-awak dari dulu sebab nak guna panggilan mesra tu bila dah jadi kekasih halal nanti . 
  • our parents dah restu hubungan kami . 
  • incik Afieq boleh slumber dia je berpakat dengan mak CT nak kenakan CT . aish =,='
  • Tak pernah gaduh . kalau selisih faham tu biasa la kan . tapi kami sentiasa berbincang .
  • masing-masing tak pernah merajuk . CT tak suka merajuk and tak suka orang merajuk . kalau merajuk , jgn harap CT nak pujuk . haha .
  • Kami selesa sangat sama-sama. kami dah sayang2 dari part 1 . tapi declaired pada 11.1.11 . saja nak tunggu tarikh lawa . gediks aje . hehe.
  • kawan pompuan incik Afieq pernah mengadu yg incik Afieq tak habis2 story pasal CT . ahaha !
  • CT tak ada pswd fb dia , dan dia tak ada pswd fb CT . kami base on kepercayaan terhadap masing2.

okeh , banyak lagi kalau nak cerita . tapi kang tak larat pulak Ad nak baca kan . haha .

nak tengok surat CT kat incik afieq? klik sini :)

suka post ni? tolong klik sini :) beberapa kali ..

tak suka ? klik sini .. beberapa kali .

CT merujuk kepada CIK TYRA ye.. 
bukan siti norhaliza misbun pun okeh ^^
www.tips-fb.com

Beraninye cakap kerja kat A V O N senang.. susah la wey..

tyra lee | 08:58 | 2Comments |
Views
Masuk harini dah nam hari kite kerja kat avon . penah cuti sakit sehari . sebab ? sakit otak . tekanan perasaan . pastu kena ganti datang awal harini . dem ! 


Kat stokis yg kite keje tu , tengah nak buat promosi . Pastu dia pegi amik semua buku2 yang berzaman punya dari tahun 2010 sampai 2012 skrg suruh kite susun ikut tahun . ceh, hangpa ingat senang ka ikut tahun . meh sini nak terang . sila jangan muntah hijau .

(ni fakta)
satu tahun ada 12 bulan , satu bulan ada 2 kempen buku tu . so, satu tahun ada 24 kempen . satu kempen ada dalam 100 buah buku . 100 buku darab 24 kempen ada 2400 buah buku untuk satu tahun . ok, tu baru satu . dah la buku tu bercampur aduk tah ada kempen ni, kempen tu, tahun ni, tahun tu . aaaghh... ponin kpalo den . mana la tak sakit otak .




Kite amik masa 2 hari nak susun semua.. dah siap tu, konon2 boleh la rilex2 yedak . tapi kusangka tenang ke petang . rupanya keretapi yang lalu tengahari . =.='  ish3.. Korang tahu dak majalah avon biasa ada cam suruh try2 kat tangan kita perfume dia tu . ala , yang calit2 tangan kat buku tu . so, kite kena cari benda tu dalam semua buku2 yang dah siap susun tu. aiyooo.... dah susun , rombak balik .


satu buku ada seratus lebih muka surat . nmpak tak dah boleh hafal ni . majority perfume calit tu (sukati aku je bg nama ) ..sekurang2 nya ada 3 perfume yg kita bleh try . 


satu buku hampir la seratus kali belek . tak darab lagi 100 muka surat dengan kempen ke, bulan ke, tahun ke. dah la kerja sorang2 . mana tak sakit tangan duk mengalih muka surat . koyak bahagian yg nak . pastu mata pulak tengok kiri kanan je . letih mata , letih tangan , letih badan . kawasan buku2 pulak berhabuk . adooi.. sabar aje lah CT oii... 

now, macamana rasa? nak sangat kerja kan.. hambek kau . ( biasa kerja kat kedai sendiri.. jadi anak tokey, kerja pun dah macam boss, kita cakap orang ikut aje . sekarang, kita kerja dengan orang.. kita pulak la kena ikut depa  )

tapi takpa . daddy cakap .. pengalaman tak boleh beli dengan sejuta . maksudnya kalau sejuta seposen mybe boleh la kot.. hehehe.. ceq melawak jaa na...

kalau hangpa suka, click sini beberapa kali :) ^^

tak suka? klik sini :)

malas? klik sini ^^
www.tips-fb.com

tak nak Rambut Maggi~

tyra lee | 11:41 | 1Comments |
Views



Alkisah~~

CT dengan ma, dengan kak sue pergi la satu salon terkemuka dekat area rumah CT. Time tu ramai gilak lah orang . tapi yang lalu lalang je lah yang ramainye . bkn kat dalam pon . lps masuk ktorang pun ambil turn . First ma sebab konon nye menggunakan konsepp dahulukan yang berumur... ^_^ 


pastu kak sue pulak tetiba nak potong queque katanya "aku kan kakak.....! " ceppodahhhh!



lepas dah siap ma dengan kaksue, si barbe shop tu tanye kat CT.. "dikk, nak potong cemane? "
pastu CT ckp nak ptong V .. dia pun ZAP . ZAP . ZAP .




dah siap pun... 





pastu dia tetiba bersuara... "dik... baru buat teknik rebonding ek? " 





aku pun cakap...

"eh, Teknik rebonding? tak lah... guna shampoo aje...." haha.. rambut asal ni kak...~



memula kakak tu kerut kening pastu kakak tu gelak.. dia cakap "hahaha.. mati-mati akak ingat buat rebonding. dengan straight dia, kilat dia . untung awak dapat rambut rebonding . tak payah bayar mahal-mahal ." 


"ni pun ingat nak buat curl la kak . tapi sekarang dah pakai tudung . rugi pulak rasa . "



"eh.. eh... tak payah la.. rambut dah lawa . kang rambut merajuk kang, dah kerinting terus rambut tu.. "



"oh tidakkk ! tanak rambut maggi~" (dulu panggil rambut kerinting tu rambut maggi)


CT merujuk kepada Cik Tyra.. bukan siti norhaliza misbun ye.. haha..
www.tips-fb.com

tutorial | tiga color keliling mouse

tyra lee | 10:33 | 1Comments |
Views

Okay, pernah tengok tak mouse camni? kalau tak pernah tengok, tengok mouse CT tu.. (tapi sekarang CT gabung tiga kat cursor tu..) buat masa sekarang la before diubah.. cara nak buat dia simple aje. bagi yang tak suka edit html, mesti korang suka  tutorial ni. :D

okay.. follow the instruction kay..

1> klik sini...

2.> 1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML/javascript.


3.> copy and paste kan kod kat bawah ni dalam ruangan html/javascript yang buka tadi.. 



<script language="JavaScript" type="text/javascript">
var xCol = "#FF0000";
var yCol = "#FFFF00";
var zCol = "#0000FF";
var n = 6; //number of dots per trail.
var t = 40; //setTimeout speed.
var s = 0.2; //effect speed.
var r,h,w;
var d = document;
var my = 10;
var mx = 10;
var stp = 0;
var evn = 360/3;
var vx = new Array();
var vy = new Array();
var vz = new Array();
var dy = new Array();
var dx = new Array();
var pix = "px";
var strictmod = ((document.compatMode) &&
document.compatMode.indexOf("CSS") != -1);
var domWw = (typeof window.innerWidth == "number");
var domSy = (typeof window.pageYOffset == "number");
var idx = d.getElementsByTagName('div').length;
for (i = 0; i < n; i++)
{
var dims = (i+1)/2;
d.write('<div id="x'+(idx+i)+'" style="position:absolute;'
+'top:0px;left:0px;width:'+dims+'px;height:'+dims+'px;'
+'background-color:'+xCol+';font-size:'+dims+'px"><\/div>'
+'<div id="y'+(idx+i)+'" style="position:absolute;top:0px;'
+'left:0px;width:'+dims+'px;height:'+dims+'px;'
+'background-color:'+yCol+';font-size:'+dims+'px"><\/div>'
+'<div id="z'+(idx+i)+'" style="position:absolute;top:0px;'
+'left:0px;width:'+dims+'px;height:'+dims+'px;'
+'background-color:'+zCol+';font-size:'+dims+'px"><\/div>');
}
if (domWw) r = window;
else
{
if (d.documentElement &&
typeof d.documentElement.clientWidth == "number" &&
d.documentElement.clientWidth != 0)
r = d.documentElement;
else
{
if (d.body && typeof d.body.clientWidth == "number")
r = d.body;
}
}
function winsize()
{
var oh,sy,ow,sx,rh,rw;
if (domWw)
{
if (d.documentElement && d.defaultView &&
typeof d.defaultView.scrollMaxY == "number")
{
oh = d.documentElement.offsetHeight;
sy = d.defaultView.scrollMaxY;
ow = d.documentElement.offsetWidth;
sx = d.defaultView.scrollMaxX;
rh = oh-sy;
rw = ow-sx;
}
else
{
rh = r.innerHeight;
rw = r.innerWidth;
}
h = rh;
w = rw;
}
else
{
h = r.clientHeight;
w = r.clientWidth;
}
}
function scrl(yx)
{
var y,x;
if (domSy)
{
y = r.pageYOffset;
x = r.pageXOffset;
}
else
{
y = r.scrollTop;
x = r.scrollLeft;
}
return (yx == 0)?y:x;
}
function mouse(e)
{
var msy = (domSy)?window.pageYOffset:0;
if (!e) e = window.event; 
if (typeof e.pageY == 'number')
{
my = e.pageY - msy + 16;
mx = e.pageX + 6;
}
else
{
my = e.clientY - msy + 16;
mx = e.clientX + 6;
}
if (my > h-65) my = h-65;
if (mx > w-50) mx = w-50;
}
function assgn()
{
for (j = 0; j < 3; j++)
{
dy[j] = my + 50 * Math.cos(stp+j*evn*Math.PI/180) *
Math.sin((stp+j*25)/2) + scrl(0) + pix;
dx[j] = mx + 50 * Math.sin(stp+j*evn*Math.PI/180) *
Math.sin((stp+j*25)/2) * Math.sin(stp/4) + pix;
}
stp+=s;
for (i = 0; i < n; i++)
{
if (i < n-1)
{
vx[i].top = vx[i+1].top; vx[i].left = vx[i+1].left;
vy[i].top = vy[i+1].top; vy[i].left = vy[i+1].left;
vz[i].top = vz[i+1].top; vz[i].left = vz[i+1].left;
}
else
{
vx[i].top = dy[0]; vx[i].left = dx[0];
vy[i].top = dy[1]; vy[i].left = dx[1];
vz[i].top = dy[2]; vz[i].left = dx[2];
}
}
setTimeout(assgn,t);
}
function init()
{
for (i = 0; i < n; i++)
{
vx[i] = document.getElementById("x"+(idx+i)).style;
vy[i] = document.getElementById("y"+(idx+i)).style;
vz[i] = document.getElementById("z"+(idx+i)).style;
}
winsize();
assgn();
}
if (window.addEventListener)
{
window.addEventListener("resize",winsize,false);
window.addEventListener("load",init,false);
document.addEventListener("mousemove",mouse,false);
else
if (window.attachEvent)
{
window.attachEvent("onload",init);
document.attachEvent("onmousemove",mouse);
window.attachEvent("onresize",winsize);
}
</script>



4.> save and lihat hasilnya.

Tambahan !


kalau nak tukar color. tukar kod ni.

var xCol = "#FF0000";
var yCol = "#FFFF00";
var zCol = "#0000FF";

kod warna klik sini .

CT merujuk kepada Cik Tyra.. bukan siti norhaliza misbun ye.. haha..
www.tips-fb.com

pengalaman kerja di "SriFesyen Sdn. Bhd."

tyra lee | 06:13 | 0Comments |
Views
Hallo readers..! hawau yuu??


aku nak cakap ni.. aku dah habis dah kerja kat SF. Kedai cam sulam2 camtu. Pengalaman yang tak dapat dilupakan. Aku kerja sementara aje kat situ sebab aku ganti pekerja yang belot. by the way, seronok sangat sebab aku memang suka benda2 yang sulam-sulam ni.

pejabat aku.. :)

lagi satu kerja dia relax time pagi sebab customer biasanya datang petang. waktu pagi ktorang siapkan tempahan yang semalam punya. Aku anggar lah kan.. yang datang biasenye polis.. pastu kerja kerajaan. tempah baju korporat.


kerja aku, amik tempahan kat depan . the challenge begin when i dont know how to deal with them, awak semua sedia maklum lah . saya budak baru. tetiba customer tanya pasal logo2, tanya harga, nama letak belah mana semua tu. memang lah gabra. tapi nasib baik lah pandai curi masa tengok supervisor iaitu cik suriyati zulkifli handle smua.

dalam dua hari kerja, aku hafal logo yang biasa sekali dengan harga. Alhamdulillah.. tak ada masalah lagi bahagian depan. hari berikutnya, aku tolong buat design , aku control mesin and last sekali aku dah pandai sulam2 walaupun aku kerja 4 hari aje.. :)

then, last.. gambo2 yang hok setaf. haha

set mesin

test baju yang mustahil utk kte pakai. cntoh mcam
baju chef ni.. 

check mesin kalau ada masalah mesin berhenti tiba2.

kawal mesin yang bapak ni ha.. (padahal action jek) 

ni tujuan berlatih..  :D
www.tips-fb.com

fun with my mom

tyra lee | 07:03 | 3Comments |
Views
Harini ni aku sakit kaki lagi. kesnya time sabtu lepas aku pergi berkelah kat berkelah ( sebutan E  tu macam sebutan emak.. bukan epal) kat Gambang. Boleh pulak la si kayu tu nak tumbang atas kaki kiri aku. betul2 atas lutut. Kelekuk ! bunyi nye.. time tu tak sakit lagi.. dah balik rumah.. ha kau.. 


 Aku dapat lah hadiah lebam sebesar telur. aiyoo~ Esoknya . time aku tolong ma kat kedai, lutut sakit. dah macam orang tua. tak boleh nak bengkok2. aku banyak bagi beban pada kaki kanan. hasilnya. bengkak kat pergelangan kaki.  dulu pun aku penah bengkak kat kaki sebab tendon aku. aku rasa salah satu faktor sebab berat aku dah naik . so kaki tak dapat tampung berat aku yang drastically naik.

aku pun pura-pura manja ngn ma~~ (ahaks!)

aku : ma.... adik sakit kaki la...
ma : kenapanye..... ( muka prihatin jek)
aku : pasal semalam la.. kena hempap kayu tu.. mmm... 
ma : isi la ubat.. nanti teruk kang..
aku : dah.. sakit gak..adik rase sbb gemuk a.. kaki tak dapat tampung berat.. 
ma : HAHA.. makan banyak lagi..
aku : manede . ma banje la ubat kurus . nak kurus..
ma : ahhh.. layan ke awok...
aku : boley la . boley la . boley la.....~

tapi hampeh ! mane ma nak baginye . ubat kurus kan bahaya . pastu tadi, berita tv3 keluar pasal berita yang xtream ape tah namenye tu ada racun . and racun tu boleh mengakibatkan lumpuh dan gila. perghhhh... ! tak boleh bayang kan kalau aku lumpuh or jadi gila.. tak sanggup mak .

time tu daddy kat living room . aku ngan ma kat kitchen. daddy tengok berita tu sambil bebel-bebel pasal racun tu . aku pun terus cakap kat ma..

aku : dengar tu ma.. takyah nak kurus saangat la.. nak kurus buat ape... ish3.. ape la makcik Asmah ni..
ma : (sambil gelak) dia yang nak beli ubat kurus.. mintak2 orang blanja pulak tu.. tak malu...~~ Daddy!! budak ni kan...---- (tak sempat cakap ape2 kat daddy aku dah tekup mulut ma.. ) haha... ma gelak.. aku pun gelak sambil ma dari dapur berusaha nak pergi mengadu kat daddy. aku pulak jangan harap nak lepas ma. aku geletek2 ma . tarik tak bagi pergi kat daddy . 

last-last ma mengalah.. yeahhhh! aku menang.. nasib baik la tak cakap kat daddy . tahu lah daddy tu . jap lagi bebel . kuat betul la bebel . kalah mak nenek (ayat ma) haha. 
www.tips-fb.com

contest | segmen blogwalking + up follower cik tyra lee

tyra lee | 00:00 | 89Comments |
Views

ini adalah post melekat.sehingga 21 April 2012. 
sila scroll kebawah untuk entry terbaru.


baiklah.. hari ini saya dengan rasminya buat 'segmen blogwalking plus up follower' . harap-harap dapat sambutan lah hendaknya. senang aje nak join. ^_^

syarat-syaratnya ialah..

jeng..

jeng..


jeng!!

1. Buat entry bertajuk "Segmen Cik Tyra Lee (Blogwalking+Up Follower)"
2. Letak banner kat atas tu dalam entry then link kan kat sini.
3. Wajib follow blog cik tyra ni.
4. Sunat tag tiga (3) orang kawan atau wajib tag satu (1) orang kawan. (ikutlah nak pilih yang mana.hee) dan pastikan mereka tahu ye.
5. klik >sini<
6. expired date: 20 April 2012. jam 11.59 p.m.
7. dah siap semua, hantarkan link entry tu kat comment ye. kat cbox tak dilayan. :)
8. dah siap tepuk tangan!! yey!


cik tyra akan check satu-satu ye.. :)
gud luck..


untuk senarai peserta.. klik sini..
www.tips-fb.com

senyum tak nampak gigi ^_^

tyra lee | 08:55 | 3Comments |
Views
Aik, kenapa pulak tajuk entry aku tu senyum tak nampak gigi? okay.. semua ni gara2 aku bosan sangat-sangat dekat bilik . tak tahu apa nak buat . aku pun check folder kerjaya aku . ada kerja tertunggak . alahai banyak nya idea edit yang tertangguh.. 


antara yang aku jumpa.. 
panjang sangat kalau nak siap kan ni.. amik masa jugak la..
 baru siap 1/8.. huhu..

Okay.. aku guna ni utk wallpaper LCD masa group aku buat
event "nizaratul Bahri" talk pasal solat.. sebab kan yang ni aku dapat
big clap dari En. Azizul Sulaiman. like him very much.

yang ni pulak macam tak ada motif sangat aku buat. just nak
suruh orang cari typo jek.
byak lagi.. tapi malas nak upload..

dan akhirnya aku pun pilih untuk hasilkan idea aku yg seterusnya iaitu.. edit untuk AMG (akademi menara gading)..




 for your information. aku ni alumni AMG. kohort yang kelima. aku buat sekadar letak je.. pastu aku post kat group alumni tu.. 3 minit kemudian, admin iaitu kak wanie pun minta kebenaran nak "curikk" .. tup2.. aku tengok.. dah jadi camni.. :D



hohoho.. thanks kak wanie and those yang cakap lawa.. appreciate sgt.. sebab tu update blog tu.. hehehe...

note : tak lari tajukk kan ? hehehe... (senyum tak nampak gigi sebab kak wanie guna header tu utk Akademi menara gading) hehe
www.tips-fb.com

Air Teh dalam Tin Susu zaman dulu by daddy!

tyra lee | 20:11 | 2Comments |
Views
wey2.. penah tengok tak orang bungkus air teh dalam tin tapi bukan dalam plastik???? 

daddy cerita pasal dulu2 time daddy buka kedai makan.. memang tak pakai plastik. puas daddy terang tapi aku still tak dapat nak imagine. so, daddy dengan senang hati cari tin kosong, daddy tebuk and tunjuk kat aku.. hehe.. lampi (lambat pickup) betul lah..

korang semua nak tahu tak cara 2 nya?? meh nak ajar... aku amik gambar taw.. heee...

memula tebuk kat tengah2, then masukkan tali macam
dalam gambar tu.

tarik keluar tali belah dalam keluar..

tali yang belah bawah tarik keatas penutup tin

tarik sampai jadi camni

ketat kan kat penutup

tutup penutup supaya kemas

okay, dah siap.. daddy cakap " macam tanglung" hee..

aku : daddy, tak jatuh ke letak air dalam tu.. 
daddy : alah, berat air.. berat mana la sangat..
aku : ooooo.....
www.tips-fb.com

senarai peserta segmen blogwalking + up follower cik tyra lee

tyra lee | 19:47 | 21Comments |
Views
okay. ni senarai yang join segmen cik tyra ni. kawan2 boleh berkenalan sesama sendiri. cik tyra bahagikan beberapa kumpulan. satu kumpulan ada 5 orang. so, boleh la berkenal-kenalan dengan kawan2 sesama kumpulan dulu then kawan-kawan dari kumpulan lain pula.. ^^


klik >sini< dulu then..


untuk cari link anda boleh tekan "ctrl + F" pastu taip link masing-masing. kalau tak ada, inform ye.. :)


Kumpulan 1


Kumpulan 2
6. http://akmaluv90.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
7. http://kumahuitu.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
8. http://diaryofmizzain.blogspot.com/2012/04/contest-segment-blogwalking-up-follower.html
9. http://akubolehberjaya.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
10. http://aunisyifaa.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html


kumpulan 3
11. http://mylifestoryz.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
12. http://rahsia-pelangi.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
13. http://deliciouscupcakestory.blogspot.com/2012/04/contest-segment-blogwalking-up-follower.html
14. http://akiemaye.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
15. http://nurfairusabubakar.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html


Kumpulan 4
16. http://cikmiasufira.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalking-up.html
17. http://eiyqa-contenganjalanan.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
18. http://faralalalala.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
19. http://ramaramacomel87.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
20. http://cikreenahmad.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

Kumpulan 5
21. http://azzafdzal.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
22. http://kelimenari.blogspot.com/2012/04/segmen-vi-segmen-cik-tyra-lee.html
23. http://rosepurple92.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
24. http://iemagurlz.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalking-up.html
25.  http://minohjiwe.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

Kumpulan 6
26. http://eikanurviolet.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
27. http://sikecikteyqa.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
28. http://lyakamelia.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
29. http://bulantemanbintang.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-up-follower-by.html
30. http://alin8698.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

Kumpulan 7
31. http://shazreena-reena.blogspot.com/2012/04/contest-segmen-blogwalking-up-follower.html
32. http://superbordinary.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalking-up.html
33. http://erinnazri.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalking-up.html
34. http://hajarhafizah.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
35. http://akugadistembam.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

Kumpulan 8
36. http://yayahnasake.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
37. http://gadismira.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
38. http://pinkcolour82.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
39. http://mujuzacollection.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
40. http://pelangibahagia.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalking-up.html

Kumpulan 9
41. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
42. http://rzyira.blogspot.com/2012/04/contest-segmen-blogwalking-up-follower.html (page not exist)
43. http://yqarenaputeh.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
44. http://aj-ididitmyway.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalking-up.html
45. http://nurfahz85.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalking-up.html (page not exist)

Kumpulan 10
46. http://ouhmylovely.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blokwalkingup.html
47. http://nourayuadieb.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
48. http://bellagadisbiasa.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
49. http://nerbidayugorgeous.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html (tak tag)
50. http://nazmorie.blogspot.com/2012/04/40segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

Kumpulan 11
51. http://kisahemasputih90.blogspot.com/2012/04/contest-segmen-blogwalking-up-follower.html
52. http://ciksukaberangan.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tira-lee-blogwalking-up.html
53. http://zuepunyabelog.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
54. http://strongheartedgirl.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html (tak tag)
55. http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

Kumpulan 12
56. http://cikatietyra.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
57. http://rightnot.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
58. http://zarapublicmal92.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
59. http://akusijebat.blogspot.com/2012/04/contest-segmen-blogwalking-up-follower.html
60. http://aienstory-aien.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

Kumpulan 13
61. http://speciousuri.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalking-up.html
62. http://marsgreen.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
63. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
64. http://hajarhawa.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalking-up.html
65. http://nurulezateeob.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

Kumpulan 14
66. http://zamani84.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
67. http://nurfahz85.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
68. http://nurliyanapye.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
69. http://mueezob.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
70. http://sabrenashzri.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

Kumpulan 15
71. http://fizadanceritenyer.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
72. http://atidreams.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
73. http://thehunnysweety.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
74. http://lyana-edris.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
75. http://hairulharimaumalayaa.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

Kumpulan 16
76. http://aenputerirahman.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalking-up.html
77. http://kekasihsaga.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
78. http://bambeemocha.blogspot.com/2012/04/segmen-segmen-cik-tyra-lee.html
79. http://yeyenpolkadot.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html
80.
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers