Followers

apa jadi kat satelit kalau bertembung

tyra lee | 12:53 | 8Comments |
Views
siang tadi, balik dari niage, dalam kereta, entah camne pun tak ingat , aku duk termenung-termenung camtu , tetiba datang idea pasal satelit . aku pun dengan muka konon-kononnya nak tahu sgt la. padahal saje nak isi masa lapang . lagi pon dady memang suka klau org tanye dia . panjang lebor haa.. dia terang .

aku tanye...

daddy, 'kalau la satelit kene langgar meteor ke, ape ke kan.. ape jadik ek?' daddy tanye aku balik "ape function satelit tu?" aku pun dgn confident nye jawab~ "utk connection la. yg guna gelombang micro semua tu. kalau tade satelit, kte takleh call2, tak boleh nak tgk tv" pastu daddy gelak . dady ckp, 'xberkaitan pun dgn soalan first tu. soalan dia ape jadi kan kalau satelit kene langgar . jawapan daddy, kalau meteor langgar satelit, dua2 bertembung, hancur berkecai la..' -,-

aku: allllaaaaaa daddy~~~

daddy gelak..... tak henti . aku harap aku tengah buat entry srius ni.. haha
www.tips-fb.com

mende tajuk aku harini ek?

tyra lee | 10:57 | 0Comments |
Views
Okeh , sementara duk pikior nak isi tajuk ape untuk entry kali ni, boleh la terus pikior entrynye sekali . eh2.. isinye dah ade lah. tade tajuk je . ni, nak cakap , tiga hari takde kat sini . korang jangan nangis pulak . bukan ape . nak pegi cuti-cuti meleysia.. yuhuu.. nak pegi Pulau Langkawi . excited semacam la!! ( ceh, padahal dah byk kali dah peginye~~)

aku pun tanye pada diri aku sendiri . " woi tyra, ngape kau nak pegi lagi kat pulau tu.. kan dah biase pegi" aku yang satu lagi pun jawab.. " sebab aitu pegi langkawi , terlupa nak tengok burung helang tangkap ikan..dah kau sibuk2 kenape?"  aku yang mula-mula pun jawab " eh, sukati aku la.. aku kan tengah ckp dengan aku sendiri"~~ =,=

ni lah permainan yang aku bese main.. dlm bhasa mudahnya mainan mereng cap Tyra Lee . time bosan2, tak pun pkul 12 keatas .. ace tengok jam kome kul bape . ni dah time dia lah ni.. tu jadi camni ni. haha .



www.tips-fb.com

Lagi beberapa orang tak kasi detail utk watermark.

tyra lee | 08:04 | 4Comments |
Views
Aish . camne ek . aku buat keputusan , last pukul 12 sat gi yang tak submit lagi detail utk watermark tu . kalau tak , tak dapek den nak nolong . bukan ape . kesian kat pemenang yang lain . tertunggu-tunggu watermark mereka . ke ade yang nak ganti pemenang? erm~~~ tengok lah camne .

sape yang tak submit lagi, sila-sila lah submit secepat mungkin.... kerjasama amatlah dihargai.. sekian terima kasih.. :D
www.tips-fb.com

GIVEAWAY BANTAL FLANNEL by Ana Aleesya.

tyra lee | 10:56 | 0Comments |
Views

Bismillahirrahmanirrahim~

dengan happy nya , nak join GA ni pasal kena tag dengan kawan kite ni . 
Thanks ye. :) kawan .

Meh nak cerita pasal belog Ana Aleesya sikit . Pada suatu hari.. cewahh~ aku jalan-jalan la kat blog Lyssa Faizureen . pastu kalau tak silap aku, ade satu post pasal bantal flannel ni . aku pun klik la . terus pergi ke blog comey lote ni . time tu line tak berapa elok , loading pun slow . Aku pun pergi makan dulu . 

dah siap makan, dtg balik .. then aku ingat lagi aku cakap, "WOW!" lawa siott bantal dia... aku pun tanpa melengah kan masa, terus study pasal bantal ni . pasal harga , pasal kategori bantal semua lah . sumpah teringin nak bantal comey ni . tapi 'teda bajetku bawa kau jalan2~~'

nampak tak benda atas ni . yang ni la yang aku dok study tu . haha . pastu-pastu , tanpa melengah kan masa lagi, aku pun follow beliau.. dengan harapan .. beliau nak kasi aku free..*dushum! ehem. maksud aku , dengan harapan, aku dpt oder suatu hari nanti . :) Tapi-tapi , kata orang , yang bulat tak datang bergolek, yang pipih tak datang melayang . so, aku pun join GA ni supaya ada lah peluang aku untuk memiliki bantal flannel dari hasil tangan cik hana kita yang comey lote ni . :)

Oh2, ade lagi .. lupe nak cakap . sape2 blogger yang mcam aku , ala~ yang suka blog yang active ni.. korang sesuai sgt lah follow blog ni . aku memang selalu pun kesana . sangat berbaloi . di tambah pulak , Cik hana kite ni ade buat tutorial blog , tips . kira cam , macam-macam ada lah . 

hemm, ada tak orang perasan yang aku ni tak join GA? betul la tu . lama dah tinggalkan GA ni . sebab apa? sebab aku merajuk. semua penganjur guna random.org . pastu suruh like tu, like ni . follow sana, follow sini . tak kena jiwa aku la.. pastu tak pernah kena pon. cam cik hana ni, lain . tade like/follow sponsor pun . and syarat2 dia pun senang . aku hope sgt dapat~~ klau tak, ni last la kot aku join GA.. :)


Dah tu , aku nak tag :
4. CIK
www.tips-fb.com

Kuasa follower~

tyra lee | 08:48 | 2Comments |
Views

Alhamdulillah.. ni la orang kate , kuasa followers . ye lah . memang kat luar sana ada cakap , nak orang follow ikhlas la , ape la . memang tu betul . sebab ape betul? sebab aku tak pernah la pulak pakse orang follow blog ni . kecuali time aku buat segmen . tu pun supaya mereka dan mereka boleh tau pasal segmen tu haa...

tapi, pada pendapat aku , follower ni salah satu medium utk kita berblogging . cam semangat kita , pendorong kita , utk terus maju jaya . cewwaahhh~

Dulu time follower aku sikit, aku cam 'alamak.. boleh ke ek camni.. hem, boleh la.. bukan ade nak baca pun . ' so, aku pun tade semangat gila bayang cam ni . hehe . since follower dah mencecah 500++ . aku cam rasa semngat baru . bukan ape . rasa la, orang tau kewujudan blog aku ni . then , ade kawan2 blogger yang selalu singgah , tinggal jejak dan jejaka kat chat aku . comment entry aku . rasa la hidup sikit dalam ni kan. :D

so, ape la pendapat korang pasal follower ni?  share lah sikit.. nak taw jugak .

www.tips-fb.com

kawan + sahabat + segala-galanya..

tyra lee | 07:39 | 2Comments |
Views

hello peeps !
today, im gonna tell you about my friends.
LOVE THEM !

Kawan Tadika (1998)
dulu gua ade 3 orang best friends. Nama dia , Nisha, Mira ngn Diha . sebab ape? sebab dulu2, diorang slalu dapat nbr 1,2, ngn 3 kat tadika. gua plak selalu aje nbr 4. selalu kalah . kami baik sgt . now lost contact with nisha and diha . just mira . tapi, tak rapat dah . since dia dah kawin.

Kawan sekolah rendah(1999-2004)
nam tahun kat Sek. Keb. Batu Tiga, Kuantan (SEBATI) , macam2 geng masuk. geng koir, geng tarian sampai ke shah alam, last sekali , rapat dengan Pika Pateng, Fatiha, Effa . naik skolah menengah , msing2 dah lain2 . still sama sekolah dgn effa, tapi dia lain kelas . tak rapat dah . 
395860_367353023281637_100000208263134_1739009_1395466350_n.jpg (482×720)
pika pateng
Kawan sekolah menengah (2005-2007)
tiga tahun kat SMK Paya Besar, Kuantan . rapat gila dengan Ashya Sakinah, Aimi Nadia, ngn Wani . Wani dah pindah Terengganu . so, tak berapa nak contact. zaman ni best sekali. sampai form 2 je. dh naik form 3, naik kelas then rapat dengan Teha, Pia, ngn Wunny . Penah gaduh ngn wunny kat fb. smpai skrg dia block lagi. haha
395275_274156505984806_1916477095_n.jpg (399×720)
sekinoh
301891_357977857578138_1025532071_n.jpg (440×720)
aimy lee
Kawan sekolah menengah (2008-2009)
dua tahun kat sekolah yg sama, tapi kelas Saksama(kelas aliran sains). semua kawan2 ambil kelas aliran sastera. tinggal lah gua dengan pia kat kelas tu . then, join lah pulak si nurulaini . syok gila berkawan . hidup ceria sepanjang masa. 24 jam bergelak je kejenya. hidup yang dulu yang senyap aje , dah jadi havoc . owh, lupa, nak dekat last, farah join group ktorg . rindu sangat waktu tu . rasa nak nangis.. :( Pia sekarang belajar kat UMP,Pekan . Aini pulak , UPM, Serdang . Farah , baru habis matrix . gua? UiTM la.. dyorg dah degree, gua still lg diploma . still jugak ketinggalan.. hurm..

aini , aku , and pia . farah juru kamera .
farah with me (zaman skola boh)
Kawan AMG(2008-2009)
Rapat dengan Ashya, Aini, Aishah , Azhan , Azuan ngn Muz . rindu sangat2 time ni . ponteng kelas pergi cc . haha. geng2 lelaki, ponteng kelas pergi snooker . gila betul . tapi kejap je. masa memula .pastu struggle for spm.
Akademi menara gading terbaekk!
Kawan UiTM (2010-2011)
dah masuk 2 tahun belajar kat sini . suka , duka , semua rasa . kawan yang paling2 rapat. Farah Najihah . smua share kat dia . then Kechik . gua seronok sgt kawan dgn dia . tapi now ada masalah sikit dgn dia. dia dah salah paham pasal gua . entah la wey. pikah? aku tak rapat sgt dgn dia . w/pn satu geng . dia tak suka gelak .Thats all . akhma? pernah rapat ngn gua . tapi , cannot go dgn perangai dia . suka memaki . memang la dia ada jgk yg okaynya . tapi kadang2 sikap dia cam bossy sikit . then humiliate gua ..

Kawan UiTM (2012-until now)
now dah pindah rumah sewa . Rapat dgn geng baru . Nana , Sarah, Awin, Shak, Nina, Tia, Mardiah, Shera, Zarith, Aina, and Wa. mereka Awesome! pergi mana2 , sentiasa bersama .

nah kau , gua bagi gambar kelas terus . kan senang . haha
but sarah tade dlm pic ni.

www.tips-fb.com

Segmen : Saya Nak Watermark Cik Tyra Lee

tyra lee | 10:54 | 17Comments |
Views
Ini adalah sticky note sehingga 31 Mei . scroll utk entry terbaru.

Bismillahirrahmanirrahim..

Harini dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim, CT dengan rasminya , merasmikan Segmen ni . (ececeh.. formal lak bunyiknye.. )

Okey, tanpa melengahkan masa, CT nak ajak anda2 semua join segmen ni . cara-caranya adalah..


1. Buat entry yang bertajuk "Segmen : Saya Nak Watermark Cik Tyra Lee"
2.Tempek banner kat atas ni dalam entry, pastu backlink kat sini.
3. Wajib Follow blog ni . (akan di check satu2)
4. kalau dah ada watermark , letak kan watermark korang tu sekali dalam entry. 
5. sambung ayat ni.. Saya nak watermark Cik Tyra Lee kerana ......... (25 patah perkataan ke atas)
6.  KLIK sini tanda sokongan , KLIK, KLIK (ini adalah churp-churp)
7. expired date 31 Mei 2012 , pukul 11.59 p.m.
8. jangan lupa tag 3 orang kawan, make sure dia tahu . dah siap, bagi link kat comment . kat lain tak layan.. :)
9. dah siap, tepuk tangan ! yey!


Cara pemilihan : 
CT akan pilih sediri, mengikut kreativiti entry korang , sebab korang best . xpun apa2 je yang buat CT rasa nak bagi kat korang .

kategori pemenang :
Kategori Peserta bertuah  (3x peserta bertuah)
Kategori Entry menarik (7x peserta bertuah)
Top referral (5x peserta bertuah)

pemenang2, akan dimasukkan secara automatic dalam bloglist CT. :)

contoh watermark:


UPDATE!
1. Kawan2 smua . first skali nak minta maaf sebab terpaksa hentikan 
segmen ni . mybe utk sementara or utk selama2nya. 
2. Sebabnya, CT busy then , kurang masa nak update senarai peserta ngn promosi .
3. so, dengan ini.. CT umum kan , yang dah hantar link , kira.. akan dapat watermark dari CT . yg hantar lepas update, tak approve ye.
4. so, ape lagi . tahniah dan takziah . hee..~

www.tips-fb.com

Senarai peserta segmen : Saya Nak Watermark Cik Tyra Lee

tyra lee | 10:29 | 11Comments |
Views

Assalamualaikum.. since CT dah tutup segmen ni oleh sebab yang dah bagi taw pada entry lepas, >Nak Baca Klik Sini(UPDATE!)< . So, pada yang tak sempat join, mintak maap , mintak kaki . haha . ni senarai peserta yang berjaya dapat watermark free tu .

Tapi , ni baru senarai . yang dah ada dalam senarai ni, nak mintak kerjasama , pergi kat FB tyra then message kat situ 4 benda kat bawah ni . Nak Pergi kat Fb CT ,Klik Sini .

1. Nama utk watermark . (cth: by Tyra Lee , kucingkerong )
2. nama blog kamu . (cth: http://hijaulembut.blogspot.com)
3. nak basic color warna apa (maksudnya: watermark kamu tu nak lebih kearah color ape)
4. pilih satu daripada 5 perkataan rahsia ni . setiap satu , mewakili bentuk watermark kamu . (ONE , TWO , THREE , FOUR , FIVE) -haaa... pilih2 kak... pilih...

senarai yg terpilih nya adalah.. jeng.. jeng.. jeng..... :)
1.http://akmaluv90.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
2. http://diariesaya.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
3. http://farra-izzaty.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
4. http://eydawoit.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
5. http://surzilahhamad.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
6.http://yqarenaputeh.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
7. http://itsmeyaya.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
8. http://princessaliessa.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
9. http://cikyayastory.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
10. http://aenputerirahman.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
11. http://kumahuitu.blogspot.com/2012/05/saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html
12. http://mastrixia.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-watermark-cik-tyra-lee.html

*tak dapat hantar kat message , hantar kat comment pun boleh. asalkan hantar ye . barang sesiapa yang tak hantar , acane nak buat kan ..
www.tips-fb.com

shopping agains? stop it tyra..

tyra lee | 12:39 | 2Comments |
Views
Hang out with Pika Pateng . Her name is Nur Shafiqa Fatin . was born on 1992. yups , quiet clumsy . (i think) lol ! cute, maybe . hum, easy to talk . easy to laugh . and sometimes , easy to cry . okay, stop ! back to our topic . (--,)

ok . im soooo.... borosssss.. and i dont know how to control it . maybe because the concept 'easy come, easy go' then, my money also fly away . hohoho !  a little bit about my thing . i wanna make a list of things that i bought this evening .  can you help me? of course you can . hee.

First, i go to watson and find out the powder . mine almost run of stock . i choose maybelline clear smooth all in one bcoz there have discount . how much is it? how much you want? haha  . i get it for rm16.80 . quiet cheap for maybelline product. i proud with my choice . (at first) . kononnya pilihan bijak la kan.


I though this is the last thing that i want . but, suddenly, i change my mind . i ask pika going upstairs, downstairs to find kiosk . and suddently we stop in front of THEFACESHOP . they just sell the product from korea. then im turning crazy . because what? bcause i saw the korean actor. aaarrrrrgggghhhhh.... ops! not the real one actually. haha . 

so, i buy this . bebe lip mask . the price about rm8.00 . First time i opened it, i still remember my words . like this . "ek eleh.. satu je kat dalam.. mahal nyee..." heee. After 10 minutes applying, i feel my lips look cute . its really work. like seriously, its look like korean girl . shining . so, it worth for rm8.00 :)
jpeg (225×225)
next, i buy this . angle skin make up base . love the smell and the color . i bought it for rm30.00 .. arghh.. my money flow like a water .. can anyone manage it for me? of course lah not . mmm... suddenly, i feel sleepy . i will tell you more when i have a pleasure time . nothing special that i bought . even for you . just my cloth, mask, perfume and food . haha . gud night .
www.tips-fb.com

Pelawat dari Hong Kong~

tyra lee | 06:00 | 0Comments |
Views

Siapakah pelawat dari hong kong itu? haha~~


(entry super pendek)

www.tips-fb.com

Cerita dari Kitab daddy~ (parok nisan pado puluk)

tyra lee | 12:54 | 2Comments |
Views
Bismillahirrahmanirrahim~

kitab daddy : Parok nisan pado puluk (versi kelantan )
terjemahan : (dalam konteks ayat) habis nisan dari pulut.
maksud : salah laku~ (buat kerja terbalik)

eh2, ade ke yg kerut kening tu? apa kaitan nye pulut dengan salah laku ek? camni.. Pagi tadi , tgh on the way nak pergi kedai, adalah kancil sebuah ni.. bawak kereta bapak la lembab . tapi duduk lane kanan . daddy pun cam bengang je . 
images (242×209)

daddy: macamane la bawak kerete. ni... parok nisan pado puluk ni..
CT : parok nisan pado puluk tu ape daddy?
daddy: (gelak) tu pun tak tahu...Parok nisan pado puluk ni .... maksud dia salah laku . Buat benda tak betul . 
CT : (still lagi blurr) .. 

Orang zaman dulu, makan pulut, lepas tu guna gula nisan buat lauk/cicah. 
sepatutnya orang biasa makan , makan pulut pastu ambik nisan sikit, 
yang salahnya, makan pulut sikit, tapi ambik nisan banyak .

sama jugak cam makan nasi .
sepatutnya org biasa makan, ambil kuah letak kat nasi..
yg salahnya , letak nasi dalam kuah .
paham dok lagi? ? hha

okeh, berbalik pada cerita kat atas tadi, kereta kancil tu parok nisan pado puluk sebab dia dah la bawak lembab , duk la lane kiri~ 

sekian.. :D

www.tips-fb.com

aku bagi penghargaan pada follower aku ! ( bhg.3)

tyra lee | 08:47 | 2Comments |
Views
owh.. dah lama tak bagi penghargaan kat follower.. last bagi masa follower time tu follower yg ke 192 . hok sekarang ni, follower dah mencecah empat ratus lebih.. clue untuk next follower bertuah adalah... "500" ingat ni kawan2..

so, tanpa melengahkan masa.. jom tengok.. sapa lah follower bertuah kali ni..

jeng..


jeng.. 


jeng..


nampak tak? tak nampak..?

cemane ek.. mm..

ape kata kalau kamu bukak aje blog ni..


haaa.. dah nampak kan..
nama dia ..
Hana Razak.

so, CT dengan besar kepalanya.. eh.. eh..
besar hatinya.. nak bagi ni.. 
terima lah ye.. 

kalau sudi, letak lah award ni kat sidebar.. :D
walaupun tak cantik..
hahaa (gelak jahat)


pastu2.. CT nak recommend hana buat shout box/kotak komen
or yang sama nama dengannya.. bukan ape.. senang sikit nak comment2..
yedak? sori yep.. kalau salah kata.


UPDATE!
1. aiyoo.. acane nak kasi tau tuan blog? dah la takde shoutbox , tempat nak komen dlm entry dia pun tak de.
2. FB? tak boley jgk contact..
3. harap2 tuan blog terbaca la hendaknye.. :)
4. kalau tuan blog dah baca, harap2 lah dapat ubah2 sikit. entry dia pun cam best . tapi.. tu lah.. takleh nak comment kan.
5. pape pon, harap tuan blog baca! titik .

NEW UPDATE!
1. tuan blog dah bace. tengok, buat entry untuk CT lagi tu..~ klik sini dengan penuh rasa nak tahu.. haha

p/s: follower bertuah dulu lg syok. langsung tade link . CT pun terpaksa postpond follower bertuah tu . sorry. tak dapek den nak nolong .
www.tips-fb.com

Menang SEGMEN WOW! : Header Saya AWESOME!

tyra lee | 05:17 | 6Comments |
Views
Bismillahirrahmanirrahim..

harini nak buat entry gembira sikit. tahu kenape? sebab gua menang la..
menang ape? 
bukan menanggung kekalahan ek..

menang segmen dari Eika nur violet.
SEGMEN WOW! : Header Saya AWESOME!

(den dapek nombor 3 dari 10)

so, ape laie ucap lah tahniah kek den.. haha


nak baco? klik bawah ni haa..

KLIK DONGAN TANDO TANYO.

tak ku sangko, tak ku dugo..
dapek monang...

(ehem.. lain lah kalau header yang sekarang ni.. hehe)
www.tips-fb.com

Penginsafan~ kerana empat ekor udang~

tyra lee | 05:53 | 4Comments |
Views
Bismillahirrahmanirrahim~

Entry kali ni macam muhasabah diri lah . Walaupun tak de adik, tapi CT still jugak nak berpesan . tak kira lah pangkat adik ke, pangkat abang/kakak ke, datuk, sadin, eh silap.. datin~~ apa-apa sahaja.

Tajuk harini 'MAKANAN'

so, kaitan nye dengan tajuk kat atas tu, CT selalu lah dapat makanan best2 . yelah , CT anak last. and sorg aje kat rumah . makan pun bertiga, ma ngan daddy, makan sikit2 macam org baru kawin . tak laju cam kita . Apa-apa CT nak , mesti dapat . kadang2 tu , kalau pergi pasaraya , main suka hati ambik aje . tengok lebih kurang cam 'nampak cam best jek' pap! pap! dah ade dalam troli . senang hidup kau jah..~~


Dah balik pasaraya , try tu , try ni .. kalau suka , habis la... yang tak suka? simpan dalam peti ais . kadang2 sampai expired . sebab? sebab tade orang makan la... ma ngan daddy nak makan? tak jamah la diorang... 

sampailah suatu hari , pergi ziarah rumah kawan lama . kawan zaman sekolah rendah dulu . nak balik dah . tapi mader dia cakap , 'jom la lunch dulu, mader dah masak ni' nak tolak , tak best la pulak . mader dah masak kan . keluarga member CT ni , takde lah kaya sangat or miskin sangat . sama jer cam CT . 5 orang adik beradik jgk . tapi beza nya , dia sulung . 
Time nak makan tu , makan sekali dengan mader , member tu and 2 orang adik dia . sedapp weh lauk.. ada udang masak merah menu utama . siap tersusun cantik kat atas meja makan bulat , mm...dah lama tak makan udang masak merah . tetiba teringat udang masak merah ma . dengan udang besar , merah , sedap... perghh.. cair dalam mulut..~~

Sebagai tetamu tehormat , dyorang bagi CT amik dulu . time tu segan jugak , tapi mader suruh jugak . CT pun ambil . baru je nak ambil sudu tu, dengar adik yang nama Lily tanya mader . dengan suara yang manja2 camtu , 'mader, boleh ambil berapa ekor udang? nak empat ekor boleh tak?? boleh la mader~~'  aku tiba-tiba sentap! empat ekor udang?? CT tengok dalam pinggan, lebih dari empat ni.. aish.. tak kan sebab CT dyorang pulak kena kurangkan~  CT tengok mader , mader pandang lain time tu . tapi CT nampak muka mader cam dah lain. 

CT pun share dgn Lily lauk udang tu.
takkan diorang catu makanan kot...?
tapi macam tak mustahil jek..
kalau empat ekor udang , maknanya~ biasa mesti dyorang dapat makan paling banyak pun 3 sebelum ni..

macam2 bermain kat kepala .
still terngiang-ngiang suara Lily. suara dengan penuh harapan .
nak empat ekor boleh tak? boleh la mader~
CT selalu membazir makan . kadang-kadang makanan
yang masak , tak habis buang je .
konon alasan esok takde sape jugak nak makan .

hurm.. Ya Allah..
ampunkan dosa aku..
sebab tak bersyukur~

Lepas kejadian tu , dah tak bazir dah . kalau pergi pasaraya pun , tengok betul-betul dulu.

untuk semua, jangan membazir ek . time nak membazir tu , ingat orang yang susah , yang tak dapat makanan macam kita . ingat ni okay! sekian...

(ini adalah churp-churp)
www.tips-fb.com

CT tukar signature baru..

tyra lee | 20:39 | 2Comments |
Views
saya suka signature baru ni.. shomel.. :D


berbanding yang lama.. ~~


signature buat sendiri... dah tak guna yang atas ni dah.. 

okeh.. CT dah nak masuk kerja.. takhta.. eh silap.. tata.. heeee....~~

sayang you all... :)

www.tips-fb.com

Tyra and Ashya tersenarai dlm 'Minah Top' ~

tyra lee | 12:54 | 0Comments |
Views
Astarghfirullahalazim~~

mengucap panjang CT bace ni.. tadi saja-saja je nak search nama sendiri . tetiba ada link video yang CT pernah buat dgn BFF, Ashya Sakinah . tersenarai dlm Minah top.


perghh.... top nye kami! haha


Tengok punya tgk, senarai yang ke 13
mintak maap lah ek kalau gambar ni tak bersesuaian.

tapi CT tak kira . nok jugak letak.
Tapi, korang jangan nak memandai search ok! 

*klik utk besarkn

still musykil~

rasanya ktorang bukan maen lagi ha pakai tudung .
acane la boleh jadi camni..


dalam hati 'sedihnye~~ :(  tapi klaka pon ade'

korang pulak macamane? pernah ke jadi macam ni?~
www.tips-fb.com

transformasi header Cik Tyra Lee~

tyra lee | 07:54 | 5Comments |
Views
Rasa sangat seronok ngn beruntung~ 
dapat buat header yg boleh la kalau nak cakap ok kan.. :)

first time CT buat header transparent..
lepas ni, CT akan buat untuk 3 blog bertuah..
nantikan ye~

untuk jamu mata anda dan anda...

CT nak tunjuk transformasi header CT yang dulu2..



1.

|
|
\/

10.
 (maksudnya tak ingat yg keberapa dah.. hehe)

and now...



tak nampak? klik la kanan.. pastu open image in new tab..

CT saje tak buang link, so korang boleh tengok dengan jelas dan jeles nye.. haha
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers