Followers

Winner for Contest "aku nak LOMO by Cik Tyra Lee"

tyra lee | 02:58 | 5Comments |
Views

firstly, nak minta maaf sangat sebab lambat update. sangat-sangat busy. dengan assignment nye, dengan present.. final dah nak dekat . 1hb 10.. minta maaf ye peserta-peserta ku sayang.. so, harini.. dengan senang hati, aku curi masa aku sendiri (bersalah tak ek?) utk update.. hehe...

so, Harini aku nak umumkan pemenang top referral aje.. sebab kawan-kawan aku tak ready lagi nak baca entry-entry korang yang best tu.. harap2 lima pemenang promoter terbaik tu SABARRR... sabar kan sebahagian daripada iman... :3

pemenang top-referral adalah..... jeng... jeng... jeng...




























scroll bawah lagi...






























sikit lagi...

































dan lagi...
























hehehe... jangan marah.. sabar yek...
























TADAAAA!


Seperti yang dijangka...
mira pun macam dah tahu kan..
hehehe..
so, dengan rasminya...

http://mirastartstotalk.blogspot.com

adalah pemenang top-referral kali ni.. :D

Mira, nanti kak tyra send handphone number kat awk,
awk send 
nama penuh, alamat, no.telefon ok.. 
(awk jgn publish plk nombor tu) hehe

Pada yang tak berjaya.. lekk dulu...
kan tak umum lagi pemenang promoter terbaik..
ubah2 sikit entry kasi menarik.. then hantar update link tu.. :)


Oh, satu lagi
tarikh bagitaw pemenang
mungkin lambat , mungkin cepat..
www.tips-fb.com

Contest | Aku nak LOMO by Cik Tyra Lee

tyra lee | 17:30 | 51Comments |
Views
ni adalah post melekat sehingga 18 September 2012
scroll kebawah utk entry terbaru
Dah Tutup!
Assalamualaikum..



Jeles tak aku pakai instax? (entry instax)
so, tak nak bagi korang jeles.
aku pun buat contest.
hadiah dia bukan instax.
tapi LOMO.
LOMO waterproof you.
kat darat boleh guna, kat air pun boleh guna.
tak berminat ke? 

10 syarat contest:

1. Buat 1 entry bertajuk "contest | Aku nak LOMO by Cik Tyra Lee"
2. Letak banner kat atas tu and link kan kat entry ni.
3. wajib join PORT BLOGGER BARU/LAMA kat facebook (KLIK)
4. wajib like page tyra uyura's members (KLIK)
5. wajib follow twitter @RarraLee (KLIK)
6. wajib tag 3 orang kawan and make sure mereka tahu pasal contest ni. (tak boleh "tag smua orang" or "tag anda yang baca")
7. klik >sini< , >sini< ,>sini< dan >sini< (tunggu sampai hbis loading taw)
8. oh, sebelum lupa.. promote sedikit pasal blog ni. 1 perenggan je pun okay. :) nak lagi best, buatkan banner :) -cadangan sahaja-
9. expired date 18 September 2012 pukul 11.59 p.m.10. dah siap semua, tepuk tangan.. yey! (wajib..haha)

Hadiah :


LOMO waterproof
(FOR TOP REFERRAL) 

5x Hadiah misteri
 (untuk promoter
yang berjaya.)

untuk pengetahuan semua, pemenang hadiah misteri akan dipilih oleh kawan Cik Tyra Lee . :)


agreement: dengan menyertai contest ini, anda semua bersetuju dengan syarat-syarat dan peraturan yang telah ditetapkan. Pihak penganjur berhak menukar warna hadiah dengan warna lain tanpa memberitahu pemenang terlebih dahulu. 


update!
senarai peserta

update2!
winner top-referral
promoter berjaya belum umumkan lagi.. work for it!

update yang terakhir!
mengumumkan promoter yang berjaya :) (20/10/2012)

www.tips-fb.com

update contest 'aku nak LOMO by cik tyra lee'

tyra lee | 09:12 | 3Comments |
Views


olla.. seronok harini... berita gembira.. harini sepatutnye dah tamat dah kan contest.. tapi sebab ramai pulak yang join.. so, aku dengan senang hati nak extend contest sampai sabtu ni.. sorry pada yang dah struggle. tapi dont worry.. fight fight orite.. :)

www.tips-fb.com

Senarai peserta "aku nak lomo cik tyra lee"

tyra lee | 06:59 | 3Comments |
Views

Assalamualaikum.. dengar-dengar . datuk bandar nak bagi amanat ni. haha . pertama sekali, aku nak cakap terima kasih banyak-banyak pada semua para peserta . cewah .  Aku tetiba rasa macam nak habiskan awal pulak contest ni . sebab kawan aku dah berkenan dekat beberapa peserta untuk dimasukkan dalam short list.

tapi.. rilex la dulu.. aku nak bagi peluang dekat hangpa hangpa semua promote habis-habis . kasi naik referral :) .. good luck taw korang . :D owh..owh.. sape rajin nak blogwalking, naikkan referral korang pulak, klik link2 bawah ni.. selamat berkawan .

Kumpulan 1
1.http://cikyayastory.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
2.http://flowers-on-me.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
3. http://dahlia-amirudin.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
4. http://happiestgirlzezzaty.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
5. http://vanillapluschocolate.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html

Kumpulan 2
6. http://nzfyns.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
7. http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
8. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
9. http://mirastartstotalk.blogspot.com/2012/08/ontest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
10. http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html

Kumpulan 3
11. http://sayaeesya.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
12. http://gadisbiha.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
13. http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
14. http://pandaboystory.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
15. http://preciouselove.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html

Kumpulan 4
16. http://mizzikastories.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
17. http://ninefantasy.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
18. http://adawiyahfairytale.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
19. http://strawberrycupcakefairy.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-teera-lee.html
20. http://mizzikastories.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html

Kumpulan 5
21. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
22. http://onakdayungbiopar.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
23. http://angellovesoldier.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
24. http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
25. http://dayahsanif.blogspot.com/2012/09/contestaku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html

Kumpulan 6
26. http://foolishlovevictim.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
27. http://bird7842.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html 
28. http://diariaida.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyraa-lee.html 
29. http://blogsigadismanja.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html

update

peserta last

http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://wehateeveryonebutweloveeachother.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://amyleadirisaya.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html 
http://ainadamiamaisara.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://anispunyastory.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html 
http://gasegmencontest-ohseem.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html 
http://ghansayrock.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html




(link sapa tak tersenarai, bagitaw kay.. ^^)
www.tips-fb.com

Update Top referral (bhg.2)

tyra lee | 22:33 | 1Comments |
Views



(9/9/2012)
biar gambar yang berbicara.. hehe..




www.tips-fb.com

Gambar perempuan yang penuh misteri

tyra lee | 19:45 | 7Comments |
Views
Perhatikan gambar budak perempuan yang duduk ditengah - tengah


www.tips-fb.com

Biodata Ustaz Azhar Idrus Sebelum Dan Selepas Bergelar Pendakwah

tyra lee | 19:37 | 8Comments |
Views


Ustaz Azhar Idrus, penceramah dari Terengganu yang semakin mendapat tempat di hati masyarakat khususnya remaja. Setiap kali beliau berceramah, tidak kira dimana, ribuan yang hadir. Kehangatan Facebook juga sedikit sebanyak “mempopularkan” Ustaz ini dengan setiap kata-kata nasihat dan penjelasan berkenaan agama darinya dikongsikan secara viral dan tidak pernah putus.

Dahulunya Ustaz seorang gitaris dalam satu kumpulan band muzik sekitar Kuala Terengganu “band boy”. Dan sempat membuat beberapa persembahan di stadium-stadium.

Setelah kumpulan muziknya mengambil keputusan untuk buat rakaman, Ustaz menarik diri kerana tujuanya hanya suka-suka sahaja menyertai kumpulan muzik bukannya untuk mencari glamor.


Ustaz yang aktif bersukan dan pernah mewakili Terengganu dalam acara berbasikal pada tahun 1980an. Dan menjadi rutin kelapangan masa waktu malam, Ustaz akan berbasikal meronda sekitar Bandar Kuala Terengganu bersama-sama kawan-kawan. Dan ada juga yang meminta Ustaz untuk merasmikan program berbasikal.

Ustaz Azhar pernah bekerja dengan Utusan Malaysia cawangan Kuala Terengganu sebagai artis grafik. Selepas berkahwin seminggu pada tahun 1990, Ustaz mengambil keputusan berhenti kerja dan bekerja sebagai mencanting batik dan ketika inilah beliau memperlajari bidang ilmu agama secara bersungguh-sungguh.

Tiada alasan baginya hujan dan ribut. Beliau yang pergi mencari guru-guru agama dan belajar dirumah guru berkenaan.

Perubahan diri Ustaz kearah menjadi seorang yang bersungguh belajar agama kerana kawan baiknya seorang ketua “Punk” menghilang diri selama 5 tahun dan apabila muncul kembali kawannya ini satu perubahan yang amat ketara daripada pemakaian dan tingkahlakunya. Tahulah Ustaz bahawa kawannya ini belajar di Patani.

Apabila melihat kehebatan kawannya ini, timbul rasa ingin menjadi sepertinya juga. Berikut adalah butiran biodata mengenai beliau yang ditemui di beberapa blog.

# Bersekolah di Sekolah Inggeris Sultan Sulaiman Kuala Terengganu hingga Tingkatan 6.
# Pernah menjadi seorang guru muzik pada tahun 1985
# Mulai belajar agama sekitar tahun 1990.
# Belajar secara talaqqi lebih kurang dengan lapan orang guru dalam tempoh 12 tahun.
# Antara guru beliau ialah Tuan Guru Haji Muhammad Zin Pondok Lubuk Pandan Wakaf Tapai.


Nama : Ustaz Azhar Bin Idrus

Tarikh Lahir : 12 Februari 1964

Berasal : Ladang, Kuala Terengganu, Terengganu

Hobi : Mengembara (taakulan penulis) dan fotografi Alam Hidupan.

Pendidikan :
1.Sekolah Rendah Hj. Mohd Sharif, Alor Setar, Kedah.
2.Sekolah Menengah Darulaman Alor Setar, Kedah. (Tingkatan 1 dan 2)
3.Sekolah Menengah Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu (Tingkatan 3 hingga 6)
4. Mulai belajar agama sekitar tahun 1990.
5.Belajar secara talaqqi lebih kurang dengan lapan orang guru dalam tempoh 12 tahun

Pengalaman :
1. Pernah menjadi seorang guru muzik pada tahun 1985, benda lagho kata beliau.
2. Antara guru beliau ialah Tuan Guru Haji Muhammad Zin Pondok Lubuk Pandan Wakaf Tapai.
3. Mula mengajar (hanya menyampaikan yang sekdar tahu sahaja, kate beliau) di surau ladang, kampungnya

Isteri :
1. Rogayah Binti sulong, Johan Qariah Tilawah Al-Quran Kebangsaan 1978 (42 Tahun)
2. Wan Halimatun Nisa’ Binti Wan Mohd Nor (26 Tahun)

Anak :
1.Nur Madihah Asyiqin (20 tahun)
2.Nur Farhah (19 tahun)
3.Mohd Faqihuddin (18 Tahun)
4.Mohd Zuhaili (16 tahun)
5.Ikhwan Najmi (14 tahun)
6.Khairul Mukmin (7 tahun)
7.Rasydan (6 tahun)

Sehingga hari ini, nama Ustaz Azhar Idrus atau lebih mesra sebagai UAI amat disenangi oleh ramai orang terutamanya golongan remaja yang majoritinya mula memahami Islam dengan lebih mendalam selepas mengenali UAI samaada secara bertemu empat mata mahupun sekadar membuat rujukan dari pelbagai ilmu yang disampaikan melalui Youtube, Facebook dan sebagainya. Ustaz Azhar Idrus sangat mesra dan rapat kepada golongan blogger yang menjadikan UAI benar-benar seorang Ustaz yang terbuka mindanya serta celik IT.


Ustaz Azhar Idrus juga amat aktif dalam membantu mereka yang memerlukan pemahaman dan penjelasan tentang kemusykilan soal agama melalui Facebook Page miliknya, Ustaz Azhar Idrus (Original)

Apapun sudah menjadi resmi alam, tak semua manusia akhir zaman ini terutamanya para Ilmuan Islam (Alim) disenangi oleh semua orang. Sering sahaja kata-kata UAI disalah-ertikan dan sentiasa mencari jalan untuk memutarbelit apa yang disampaikan UAI untuk melihatkan UAI sebagai seorang yang sesat. Kepada yang aktif bersifat begini, hentikanlah. Ianya jelas tidak akan mendatangkan kebaikan kepada anda. Jika tidak suka, anda simpanlah dalam hati. Usah bawa orang lain ke gaung kebencian penuh kehitaman anda.


Read more: http://klik-aje.blogspot.com/2012/09/biodata-ustaz-azhar-idrus-sebelum-dan.html#ixzz25w673QqE


(semua ni copy dari klik-aje.blogspot.com)

www.tips-fb.com

Hot! senarai peserta pusingan akhir (Promoter terhebat)

tyra lee | 12:07 | 5Comments |
Views

Harini nak update pasal peserta/promoter yang yang layak ke pusingan akhir. which mean, yang berjaya buat hati kawan-kawan cik tyra lee tertarik.  ni baru pusingan akhir taw, belum tetap lagi... :D tahniah pada yang layak, yang tak lyak, cuba lagi ye.. final untuk hadiah misteri seramai 5 orang. so, buat lah apa yang patut sblum diumumkan pemenangnye ye.. :)


http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://sayaeesya.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://gadisbiha.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://preciouselove.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://vanillapluschocolate.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://dahlia-amirudin.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://pandaboystory.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://mizzikastories.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://strawberrycupcakefairy.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-teera-lee.html
http://adawiyahfairytale.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://adawiyahfairytale.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://ninefantasy.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://angellovesoldier.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://dayahsanif.blogspot.com/2012/09/contestaku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://www.cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://mirastartstotalk.blogspot.com/2012/08/ontest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html 
http://amyleadirisaya.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
http://gasegmencontest-ohseem.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html

update! (entry tambahan dr peserta akhir)
www.tips-fb.com

zyraroxx: follower datang bertubi-tubi

tyra lee | 06:53 | 23Comments |
Views
YOQHU.gif (302×200)

644
www.tips-fb.com

Topik yang agak berat.

tyra lee | 02:26 | 0Comments |
Views
topik yang agak berat jugak bagi aku, aku rase berat sebab bukan smua orang suka baca pasal benda yang heavy ni.  aku just nak bagi opinion aku pasal satu statement yang someone yang nama nya dirahsia kan cakap.

situasi: (dalam kereta lalu depan sekolah menengah. time budak-budak balik sekolah)

"Eh, eh, tengok tu budak2 merempit.  Perempuan pun ade.  Mak bapak diyorang ni tak patut betul lah. bagi budak-budak bawak motor. Pemalas betul nak hantar. kalau anak aku, aku tak sanggup bagi anak aku bawak motor."

statment tu sikit-sikut buat aku terasa.  bukan ape, aku tak tahu lah kan just dia sorang anak orang kaya beranggpan macam tu or semua anak orang kaya macam tu.  aku totally tak setuju statement dy.  Aku pernah jugak bawak motor pergi sekolah.  Tapi tu bukan bermaksud parents aku pemalas.  Or, aku ni minah rempit.  Aku rase tak salah sikit pun perempuan bawak motor. kau datang dari zaman batu ke?


by the way, aku seronok sbb ada kelebihan boleh bawak motor dan kereta sdangkan awak tu tak tahu pun cara bawak motor.  about yang dia ckp dia tak sanggup bagi anak dia bwk motor tu, takut ape? takut excident? takut mati? ajal maut ditentukan tuhan la awak.. orang yang tengah rilex kat rumah pun boleh meninggal.. so, bukak sikit minda tu, kalau dah ajal, kat mana-mana kita, still jugak kita akan pergi. jangan letak kan dalam kepala tu, orang bawak motor, mati excident. Paham?

www.tips-fb.com

Update top referral for contest "aku nak LOMO by cik tyra lee"

tyra lee | 21:50 | 4Comments |
Views



Wahhh... laju je korang bukak kan.. :D

hehe... first of all... me myself nak mintak maap sebab lambat update. terlupa pulak yang satu ni. nasib la beberapa orang tolong inform kan kat shoutbox . thanks ye kawan-kawan :D

okay... senarai top referral setakat harini, 3/9/2012 kan....... jeng... jeng.... jeng....


|



|





|





|





|





|





|


http://mirastartstotalk.blogspot.com/                 
http://preciouselove.blogspot.com/                             
http://vanillapluschocolate.blogspot.com/                    



wow.. persaingan yang sangat sengit..
beza yang first and second lagi beberapa je lagi.
yang third and forth pada angka yang sama....

so, sementara still ada masa..
boleh tambah lagi ni.. :D
good luck :D


update:

sorang lagi masuk quota.. :)
http://nzfyns.blogspot.com
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers