Followers

Tweet pertama encik Afiq yang sweet

tyra lee | 12:33 | 3Comments |
Views



Honestly, aku suka gilaaaa.... :D
www.tips-fb.com

Harapan Rakyat

tyra lee | 07:11 | 2Comments |
Views

Perdana Menteri kita dan isteri..

Manisnye... 
bukan aku yang buat ek.. 
aku jumpe kat fb je.. heee

www.tips-fb.com

DUIT SYILING LAMA MALAYSIA

tyra lee | 21:17 | 11Comments |
Views
HOHO..
Siapa penah tengok duit syiling lama ni? 
Aku tak pernah tengok. 
and first time aku tengok, aku cam....
"wow"

tak sangka betul ada duit camni.
ada jugak lah aku bandingkan dengan duit syiling kita sekarang..
honestly aku suka lagi duit dulu. rekaan dia lawa kot.
pastu pastu nampak cam mahal je.

Kat bawah ni aku tunjuk lah beberapa keping syiling lama je.
kalau korang nak tengok yang lagi banyak gila bapak,
klik pokmikuantan.blogspot.com

(DEPAN)

(BELAKANG)

info:
syiling RM 5.00
Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj Bapa Malaysia
Keluaran tahun 1971

(DEPAN)

(BELAKANG)

info:
Syiling RM 1.00
Tun Hussein Onn
Keluaran tahun 1985


Yang buat aku teruja,
ada dalam koleksi tu, tahun keluaran dia,
mak aku pun tak lahir lagi...
haha..
www.tips-fb.com

Tutorial | Nak check jantina laptop korang

tyra lee | 22:35 | 10Comments |
Views

Aku pun baru taw yang kita boleh taw jantina lappy kita.
Laptop aku perempuan..

korang??

cuba try step ni..

1. Buka notepad dan paste ayat di bawah ini dalam notepad:
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan “save“. Ubah “save as type” kepada “All Files” (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti). Save as file name = “love u.vbs
3. Close notepad apabila habis save. Then double click file tadi (love u.vbs) dan akan dengar suara “i love u“.
4. Cuba dengar btul2 suara “i love u” tu….suara lelaki ke perempuan? (Buka volume sekuat2nye ye). Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu lelaki dan begitu le sebaliknya….
www.tips-fb.com

Segmen : Follow Sampai Pening

tyra lee | 21:46 | 19Comments |
Views



Syarat :

1. Follow blog ini.
2. Buat satu entry dengan tajuk "Segmen : Follow Sampai Pening" dan nyatakan jumlah followers anda sekarang. Print Screen.
3. Copy banner di atas dan tempek kan di dalam entry tersebut.
4. Copy link entry anda dan paste kan di bahagian komen entry ini.
5. Follow semua peserta segmen.
6. Pastikan blog anda ada button followers(google connect), enable comment box, dan tiada words verification. Tolong dan wajib baca sebelum join jika tidak penyertaan anda dibatalkan, klik link ini.!!! 

simple kan.. jom join!!
klik sini utk join.
www.tips-fb.com

Mengumumkan Pemenang Promoter terhebat contest Cik Tyra Lee!!

tyra lee | 03:00 | 21Comments |
Views



Seperti yang dijanjikan,
Pemenang akan diumumkan lepas aku tamat final paper :)


dan..
aku pun tersangat lah excited nak mengumumkan pemenangnya..



Tapi...






sebelum tu... nak berterima kasih pada kawan2 aku selaku juri2
dalam memilih blog yang best-best ni..


mereka adalah...
Cik Miza dan jugak Encik Iman :))
(tepuk-tepuk)


pemenangnya pula... adalah.....





  1. http://www.cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
  2. http://sayaeesya.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
  3. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/09/tersenarai-untuk-ke-pusingan-akhir.html
  4. http://vanillapluschocolate.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html
  5. http://amyleadirisaya.blogspot.com/2012/09/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html




Para promoter merangkap para pemenang, tahniah diucapkan.. :D

Hadiah misteri akan dihantar ke rumah anda..
kalau bagitau kat sini, tak misteri lah kan.. haha
lepas dapat nanti, jangan lupa buat entry, tunjuk hadiah tu pastu kasi dorang jeles. haha

(p/s: perbuatan bagi orang jeles bukan lah ajaran yang mulia )
so, kalau korang bukan pemenang, korang boleh stop baca sampai sini..
dekat bawah ni syarat2 untuk pemenang ye :)

*nak baca pun takde hal.. ikut hak individu.. haha


Arahan utk para pemenang
Post dua comment kat bawah ni. 
-satu comment pasal ape2 yang korang rase. cam, suka ke.. ape ke.. (tak wajib)
-satu lagi comment just nak...

1) Nama penuh
2) Alamat penuh
3) Link blog
4) nombor telefon

motif: comment yang pertama akan di publish.. comment kedua akan di private kan.. :)
paham dah? tak paham tanya...

lambat bagitaw, aku bagi hadiah kat orang lain... hahaha..

p/s: kalau buat entry bagitaw aku.. :D


www.tips-fb.com

Gieyana Giveaway ~Saya Mahu!

tyra lee | 08:26 | 3Comments |
Views

Saya Mahu menang dalam giveaway ini sebab..

saya teringat masa saya kecik-kecik dulu, saya ni suka sangat main perfume. Dady pulak jenis yang tak suka bau perfume. Kalau main sembur-sembur dekat teddy bear ke, sofa ke , dari jauh lagi saya dah dengar...


Hachooooom!!


daddy bersin. Lepas tu.. dia start membebel tak tentu hala. 
saya pulak, bila dah dengar suara daddy cepat-cepat menyorok bawah meja. tapi, saya menyorok pun macam tak menyorok lah kan. bau perfume kuat sangat. last-last kena tangkap jugak dengan daddy, and daddy simpan perfume tu atas almari bilik sampai sekarang.  -padan muka-  (haha)

so, saya nak menang give away ni sebab daddy saya makin tua. pun dah tak kisah dengan bau perfume. saya ingat, kalau saya menang, saya nak hadiahkan kat daddy :) and imbau balik kenangan ni sama-sama :')
www.tips-fb.com

Bagi aku sedikit masa..

tyra lee | 21:59 | 3Comments |
Views


tinggal 1 paper lagi final..
pastu aku akan settle kan pasal contest aku..
byak sangat step nak buat kalau nak update skrg.
 nak tag lah, ape lah.

after final ni, aku bagi masa lebih sikit kat blog.
mm, pastu aku nak buat GA pulak .
aku tengah cari2 sponsor hadiah :)
awak, berminat nak sponsor tak? bagitaw je..
haha

owh,or aku patut buat 1 entry untuk invite kalau2 ade yang nak jadi sponsor?

lek..lek.. settle satu-satu, tyra. haha.
tak sabar-sabar nampaknyeee..

Pape pun, nanti aku update.
adios! nak balik Uitm dah.
www.tips-fb.com

Segmen: Siapa blogger bertuah by Nelly dan Nabila Medan?

tyra lee | 21:46 | 5Comments |
Views


tag :

Jom join.. simple je syarat dia.
tak macam contest/segmen aku. haha
www.tips-fb.com

JOM JADI GENG BUI

tyra lee | 07:10 | 7Comments |
Views

Jom join ni :D

p/s: cantik kan banner dia.. (jeles) hee
www.tips-fb.com

Free utk korang - QuranFlash

tyra lee | 11:20 | 2Comments |
Views
Cara senang nak baca quran.
Sambil korang online pun boleh!

Aplikasi yang sangat cerdik.
jakun aku kejap. haha
Jemput korang try.

KLIK GAMBAR
|
|
\|/
'
www.tips-fb.com

Transformasi aku (12 gambar)

tyra lee | 10:57 | 10Comments |
Views

Sebelum aku menjadi aku,

aku dulu gemuk!

dulu aku gelap!

dulu aku tak de self-confident!

orang kutuk aku gemuk. (kuang aja!-maroh)



aku tekad nak ubah hidup aku.
sampai bila nak duk kat bawah beb..


Time kecik2 dulu aku cerah kut.
masa kecik orang panggil aku
"Lee siew peng"

sekarang pun kakak aku still
panggil aku "Lee Peng"







haha. comel tak aku masa kecik.


sekarang aku dah ade self-confident.
aku pun dah tak gelap.
dah berisi balik je. tapi tak gemuk cam dulu.
Aku still ingat dulu..

bff aku (Ashya) cakap, Aini afifa cakap muka awak macam beruk. 


Gila kau tak sedih.. kalau tak sedih, tak de nye aku still ingat sampai sekarang.
but.. kalau tanya sapa2, confirm orang ckp dia yang macam beruk. haha.

Pesanan:
Pesanan aku kat korang, berusaha lah selagi ade peluang. jgn buat benda haram sudah. 
tak kan korang sanggup tengok orang hina korang. aku dah pernah rasa kena hina sebab appearance aku dulu. 
pakcik aku siap ckp "tak kawin lah kau kalau kau macam ni. sapa nak kat kau"

but..

kalau korang memang dah cantik, bersyukur lah. takyah lah berlagak sangat. 
macam korang tak boleh jadi hodoh je. ingat hukum karma :)
www.tips-fb.com

Quote from Tyra Lee to Encik Afiq

tyra lee | 04:18 | 3Comments |
Views

There is no moon for me without your smile
There is no star for you without my smile
There is no good night without both of us
Please be together until we die
I love you as long as my soul still alive


www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers