Followers

Kisah seorang puteri

tyra lee | 12:48 | 3Comments |
Views

tersebut lah kisah pada zaman dahulu, dalam sebuah negara pemerintahan raja besar , raja besar memerintahkan seluruh rakyatnya mengikuti satu persidangan diantara negara pemerintahannya dengan negara lain. dalam satu hari , 10 persidangan diadakan serentak . 

setiap persidangan dihadiri oleh 30 orang rakyat berlainan negara . kebetulan , dalam sidang tiga,  puteri esmee dari negara pemeritahan raja besar telah diletakkan bersama Wala iaitu bekas penduduk di negara pemerintahan raja besar . wala mewakili negara yang lain . puteri Esmee tidak menyukai Wala kerana wala seorang yang sombong bagi puteri Esmee. 

persidangan terus berlalu . perbincangan topic yang hangat diteruskan . perlbagai hujah ditambah untuk memastikan negara masing-masing menang . Puteri Esmee secara tidak langsung telah terjatuh hati kepada Wala dengan ketangkasannya menangkis soalan , dan memberikan hujah yang bernas . Puteri Esmee secara diam-diam menaruh hari kepada Wala sedangkan puteri sudah bertunang dengan Putera Ancho . 

Dalam persidangan itu juga , Wala dan Puteri Esmee menjadi lebih rapat . beberapa minit sebelum persidangan dibicarakan , wala secara spontan merapatkan mukanya ke telinga puteri lalu berbisik "puteri kelihatan sangat jelita ketika puteri senyum"  lalu mencium pipi puteri Esmee . 

bagai dipanah petir , puteri Esmee terpaku lalu terdiam. ketika persidangan dijalankan , ternyata puteri kalah kerana terpaku ketika memberikan hujah . Sehari selepas persidangan , puteri menitahkan Wala dibawa kepadanya. setelah disiasat , rupa-rupanya wala sudah mempunyai isteri.

puteri mengamuk lalu membunuh diri . 
Putera Ancho terkejut lalu membunuh diri.
Raja besar terkejut besar dengan kematian anak serta bakal menantunya lalu membunuh diri..

tyralee pun dah tak ada idea nak reka ape , lalu membunuh diri... x.x

haha . cerita atas ni aku reka aje.. :D
www.tips-fb.com

hari perjumpaan kembar .

tyra lee | 02:21 | 6Comments |
Views

setelah sekian lama.. finally berjumpa jugak . haha . macam-macam rintangan nak kene lalui time nak jumpa . aku la punya hal . ktorang cuti mid sem seminggu . kononnya aku nak balik kampus 4 hari awal . 

nak study la konon . sebab after cuti ade kuiz . test . emm..

lastly , aku stay jugak kuantan . kira amik risiko la.. study2 jugak , perasaan orang kene jaga . kang study tinggi-tinggi takde orang nak susah jugak . haha . 

so , 26hb dengan 27hb ktorang keluar . hari jumaat tu datang pun dah dekat pukul lima . ktorang pun keluar la kejap . konon-konon nak tengok bola Phg lawan Felda United . siap suruh abg miji beli tiket lagi . at last tak pegi pun . nana pun tak jadi keluar sama sebab tokbah tak sihat . kesian tokbah excident . tak guna punya orang yang langgar lampu isyarat *emo jap...

So,
on that date , ktorang pergi makan kat Johnny

katanya nak makan besar . macam-macam kitorang pilih . haha
tapi daging yang paling best.. lembut gila...! 
kenyang sampai tak habis2 makan

sesuku daripadanya . haha . 

yang kedabang tu sotong . yummy-yummy .
pastu dessert yang sedap ni.. :D


BANANA SPLIT . OLE..OLE..OLE..

lepas dah kenyang-kenyang , ktorang pegi tengok wayang . cerita ironman3 . aku suka gila tony walaupun dia berlagak camtu . suka tengok bulu mata bawah dia . 


Tony= Awesome!!! - tony-stark Photo

oh , meltingggg~~ *dushumm. 
tengok wayang pukul 9 malam guna student card . haha . klaka pulak . 
pernah suatu masa dulu, tengok cerita ape pun aku tak ingat , first time guna student card . 
time tu orang kt counter tu suruh pilih seat . dengan muka slumbernya ktorang cakap "couple seat"
then dengan muka slumber jugak orang kat counter tu cakap "guna student card tak boleh amik couple seat" 
merah padam muka kami .. kah3.. 

kat atas ni baju perjanjian.. haha . beli lama dah.. then janji nak pakai tahun ni masa date . nah!
first time dalam seumur hidup aku pakai baju couple yang camni . haha . kemeja pulak tu . obvious gila . dengan color pun agak obvious . 

aku beli cutting lelaki pasai tadak yang pompuan . but okay la even nampak cam straight ja..  

ni muka excited dia.. da la pakai baju sama.. kah3...

Masuk mall , tebal semacam muka aku . yelah , muka da la nak sama , baju sama . ada yang selisih , cakap camni "eh, baju sama..." , " eleh.. sweet la tu? " , "ambik gambo.. ambik gambo.." and macam2 lagi . aku tengok afiq relax je.. tah dengar ke tidak entah . haha . 

ni pulak muka candid tak candid dia.. haha . 

aku update instagram cakap segan pakai baju sama . then kawan baik afiq boleh pulak cakap camni "dah besar-besar malu pulak kan pakai baju sama" . ngek je.. haha . yelah.. selalu kan kalau kembar , masa kecik-kecik pakai baju sama... :D kelako la korang ni..



omeyyy...
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers