Followers

hari raya disambut gembira

tyra lee | 09:34 | 6Comments |
Views
AINI, NISHA, TYRA, FATIN, MAS

Dah lambat kan? lantak kan. haha . lemme introduce, ni kawan-kawan AMG (Akademi Menara Gading) . last day before ktorang balik kampus memasing .  Aku still tak percaya ktorang still boleh gathering sama2 . dulu kat amg kitorang masing2 dengan kawan sekolah memasing . tapi, makin besar , lain sekolah lain university langsung tak jadi masalah kat kami .

Masa aku hang out , tiba-tiba rasa kecik pulak berbanding mereka . masing2 university gah2 , dengan course yang agak membangga kan . misalnya Engineering , physic , doctor , n macam2 lagi la.. aku? Marketing . haha . bunyi pun cam tak syok mane kan. haha tapi kalau ikut ranking , university aku top 5 . 

WAN, ALI, HAFIZ, AIMAN
Time ni , ktorang dari kuantan ke pekan, raya rumah kawan2 amg . seronok . sangat seronok . haha . dulu dalam kelas takde nya nak borak sama-sama . ada la ura-ura nak ngorat kan . tapi tak berjaya.

Aku teringat . one of them pernah nak hantar aku balik after klas . nek moto :) how sweet . haha . 

Tapi sekarang aku jumpa kat luar pun macam malu-malu kucing lagi . yelah , memasing tahu cerita memasing kan . haha . yang lain okay . ape-ape pun seriously aku rasa seronok dengan dorang . after ni , alam pekerjaan . kita still tak tahu siapa mereka , siapa diri kita. 

Aku doakan yang baik2 untuk mereka . untuk aku sekali :D do it kawan2! AMG terus maju!!

www.tips-fb.com

Stalking is not my priority

tyra lee | 23:34 | 2Comments |
Views



This just happen today . i stalk someone i know . I'm envy X so much .
long years ago , i have seized X's belonging . even now i got what i want . but still i'm afraid of losing .

deep in my heart , i'm really sorry for what I've done to you.
*but i know that you can't take the responsibility so I do for you .
please don't hate me .

I'm not hating you . its only jealous .
seriously~
Tyra Lee (Author)
About Guest Author:
Assalamualaikum. I'm the only author for this blog. Anything, just leave a comment below . i know English and Malay . you can use both :) thank you ^^
www.tips-fb.com

Eh, kau nak tahu tak.... tyra lee tu kan...

tyra lee | 23:09 | 6Comments |
Views
Korang nak tahu tak, haritu...
Tyra Lee pergi shah alam dengan Alip . 
sampai sana , dia jumpa afiq . 
huyoo.. 

dah macam playgirl . hahahak . 
ape?
tak eh...
*~~*


okay , dah sampai shah alam , Afiq jemput dia . pastu bawak jalan2 naik motor . havoc!
yang tak boleh blah, kene tahan dengan abam polis mintak i/c and licence. 

SAJA JE TAW ABAM POLIS!
padahal takde salah pun.

Dah jalan-jalan, diorang bertolak pergi kuantan . alah, feeling2 holiday gitu . dalam bas bosan gila2 so diorang menjadi bangang seperti di bawah . hahaha.  


menyampah pulak aku tengok . dah la gambar gerak-gerak , baju sama , muka sama . pffttt!


sampai kuantan dah malam , then esoknya jalan-jalan . pastu diorang tengok wayang . citer lagenda budak hostel . time nak beli tiket tu , si Tyra Lee dengan confidentnya cakap "lagenda budak setan" . lalu Afieq Apex dengan spontan menjawab "lagenda budak setan mende..." lalu si Tyra Lee ketawa tak sangka .

dah tu jalan2 cari printer . haha . ape da tengah dating nak pi shopping plak :P sambil-sambil tu , si Tyra Lee ni berkenan nak buat inai tangan . so si Afieq Apex pun ikut je kemahuan dia..




Malamnya , diorang lepak tc . seperti biasa.. teluk cempedak is a fav place . :)
ramai gila orang , since malam minggu . seronok katanya :P


keesokan harinya , diorang balik ke kampus masing-masing . :) si Tyra Lee sangat berterima kasih kepada Afieq apex sebab kasi jersi MU :) tahu kan dah lama nak.. hehehe


www.tips-fb.com

Happy Belated Birthday tyra!!

tyra lee | 20:46 | 4Comments |
Views

Happy Belated Birthday tyra!!

okay, haritu , kawan saya kasi saya hadiah selendang . 
Thanks kawan..
thanks also for the wishes . 
sorry sebab lambat post . 
tapi better late than never, right?


www.tips-fb.com

Bahasa Inggeris peringkat degree

tyra lee | 09:43 | 2Comments |
Views
Okay, harini punya topik . bahasa inggeris peringkat degree  

Bukan aku nak cerita pasal subject aku blaja ke ape. Just cerita yang aku nak share pasal english.  Aku mengaku, aku tak fluent sangat pun english. biasa2 je. kalau orang tanya, boleh jawab. present pun xde la sampai langsung tak boleh. 

Tapi aku ada masalah bahagian pronunciation (sebutan) . aku agak pelat dalam certain words.  

Haritu dalam kelas, lecturer tengah briefing pasal assignment semua tu. kitorang nanti kena cari company yang buat product dengan service . aku pun angkat tangan sebab nak tanya samada nak sekali kan or separate them . 

Maksud aku company yang kite nak cari tu bisnes yang combine kan product and service sekali cam KFC/Mcd dimana mereka telah menggunakan product and service dalam bisness dyorang tak pun company yang just jual product/services je. (info je. tayah paham. tak penting dalam cerita aku ni) haha

pastu lecturer tu cakap "separate"

dia saja cakap lambat2 and tenung aku . haha . tebal jugak muka . aku pun ulang balik ape dia cakap dengan muka sengeh2 . cover malu la konon . yelah . aku sebut salah . huruf 'e' sepatut e utk epal, aku pergi sebut 'e' untuk emak. haha

malu jugak la asyik kena tegur. tapi that was fun. :D aku tak malu nak tanya sesuatu perkara. nak2 pasal ilmu. thanks pada kawan2 yang support aku. Nasihat aku, sementara masih muda, belajarlah... nanti dah tua lagi malu.. penting sangat taw. 
now on pun Alhamdulillah... Aku bersyukur..

www.tips-fb.com

Pendapat korang tentang kening tebal

tyra lee | 09:51 | 7Comments |
Views
Okay , harini.. aku ada activity sikit untuk korang . tentang KENING TEBAL . 


Pada pendapat korang lah kan , cantik ke tak kening tebal ni?  compare antara dua gambar kat atas ni..
sambil sambil tu, tengok gambar kat bawah ni.. pakcik google pinjamkan.. haha


Dulu, masa sekolah rendah, menengah.. kening aku pun tebal.. bersambung lagi kau. Ramai orang puji2 kening aku cantik . Tapi lagi ramai yang kutuk kening aku buruk . Part yang paling sedih , ada yang mengata belakang pasal kening aku . 


Tapi i don't mind... sedih tu sedih.. tapi yelah, bebudak baru nak up, bukan fikir panjang pun apa yang dia nak cakap . pakat main cakap aje.. Kening mahal aku tu bertahan sampai aku tingkatan lima . aku masuk aje diploma, bahagian tengah kening aku dah takde . yang bersambung tu lah.. salah aku jugak . entah lah , hantu mana yang rasuk aku , aku ambil pisau cukur bapak aku, and puf! hilang kening aku .  nasib tengah je yg hilang..


Then, rupa kening aku nampak klaka . aku mintak akak aku tolong alter kan, tapi time tu akak aku tengah kursus mak andam . then tak pro lagi bende2 yang macam ni. kira aku ni bahan experiment dia lah. puf! tak lawa langsung~ haha


Hari berganti hari, kening aku dah tak tumbuh macam kening asal , tak pe lah . as long as tak semua tercukur . oh, aku tetiba teringat satu perkara . budak2 sekolah suka buat andaian . kening tebal kuat cemburu lah , kening tebal kuat se*s lah ape lah . merepek2 lah . so tu pun salah satu effect kenapa aku mengambil keputusan tersebut. peer presure!


Sekarang, aku punya kening macam yang kt atas ni kot . haha . tapi lagi tebal . seriously tebal . 
dulu ramai panggil aku elfira loy . tiime diploma pernah ada sorang budak ni ingat aku elfira tu , siap nak bergambar lagi . aku ckp la nak cepat . haha


Ada pernah kawan kakak aku datang rumah . dia tak habis-habis puji kening lebat aku . Then cakap "Akak tengah mengandung ni.." sambil sengih2 . dia nak suh kenan ke anak dia . haha . ada jugak kawan2 yang tanya samada aku pakai celak eh kat kening . memang tak la jawapan dia . aku antara orang yang cerewet kat kening . even kalau aku make up pun , aku mmg tak kan sentuh bahagian kening. 

Yang paling terkejut , time first class semalam , aku duduk barisan tengah, time nak pandang belakang tu, ada budak lelaki . then dengan spontan dia cakap "kenapa kening kau ni cantik sangat ha, lawa gila sial kening kau" perghh.. kasar gila bunyi dia . tapi sebab dia cakap lawa, aku buat2 tak dengar je ayat hujung tu . 


Tapi aku senyum and jawab biasa2 je lah . original . sebab dia ingat aku tambah something . okay, sekarang berbalik pada soalan saya first cerita tadi.. apa pendapat korang? :D

www.tips-fb.com

Hari Hari terakhir kami 05092013

tyra lee | 04:07 | 4Comments |
Views

Seperti biasa, tempat biasa makan besar with him . Jonny's . Harini sekejap je ktorang dating. Sebab Incik Afiq ops , cikgu AA (Dah jadi cikgu kan.. haha) datang dengan ayahnya . Ayah ada seminar kat kuantan . so kami menghabiskan masa utk dating . hehe

Tengok wayang, cerita tanda putera . 8 orang je dalam hall . cikgu AA cakap kat belah sana tak tayang cerita tu . so datang la kuantan nak tengok tanda putera. haha .

Lepas makan Johnny, aku tapau sushi plak. dah keluar mall baru teringat terlupa amik sushi. haha . then cikgu AA yang pergi ambilkan . aku lepak dalam kereta je. bergambar dalam kereta mahal . bila lagi kan? haha


www.tips-fb.com

susahnya hidup sendiri

tyra lee | 03:23 | 2Comments |
Views
9 September 2013, aku dah mulakan semester tiga . Everything is fine. So far , lecturer okay, kawan-kawan sangat lah okay . sometimes aku rasa aku adalah orang penting . maksud aku , rasa dihargai. aku tak mintak pun nak dihargai ke ape kan . Tapi dengan ada diorang , aku rasa lengkap , happy , my dearest classmate, SYIDA, ERIN, DEE, SHAMA . love all of you . 

the problems started..........

Bila pakcik rumah sewa nak kan sewa rumah . semua tahu yang ktorang kan haritu cuti semester.  dua bulan plak tu . dia cakap nak kasi half . tapi masalahnya tak half pun. bulan 7 dia nak suruh bayar full.dah la semua dah pindah . tinggal aku dengan merra je sekarang ni. ingat senang ke nak contact semua ex rumah tu. 

bila text, ada je yang tak reply. ada je langsung tak angkat call . penat la camni . diorang dalam 200 something je bayar termasuk bill. langsung tak kesiankan aku and merra . kitorang lagi lah . sewa untuk bulan 8 sahaja pakcik dah kasi half, tapi half bahagi dua. sewa yang sepatutnya tujuh orang bayar , kitorang berdua je bayar . bayangkan lah..

campur campur tolak bahagi semua sekali , ktorang berdua kena bayar dekat lima ratus lebih . bagi korang yang banyak duit, it is okay, but for us, PRICELESS. 

now onward aku nak kena save duit for buku, for trip to vietnam next year . fuh.. fuh.. parents? aku nak hidup sendiri tanpa mintak duit dengan mereka.. insyaAllah..

www.tips-fb.com

Senarai Status Whatsapp aku lately. haha

tyra lee | 11:32 | 1Comments |
Views

1. Anything worth having is worth waiting for.
Penerangan: de gan status ala2 mak jemah ni, aku harap ada la orang nak tunggu aku. aceh. mcm la worth waiting . ahaha
2. I don't like when people stare at me. Unless you're cute. U can stare if you're cute
Penerangan: aku terjumpa ayat ni kat twitter , so copy and paste. cute is it.. :D
3. Always be yourself. Unless you can be batman.. Then be batman
Penerangan: same goes to number 2. aku jumpa kat twitter . klaka kut.
4. Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value- Albert Einstein
Penerangan: aku copy from quotes .macam2 ada. rambang mata nak pilih utk dibuat status. hahaha.
5. I stalked your profile when i miss u, tgk gambar u tanpa jemu - Jazz Hayat
Penerangan : tengah dengar lagu ni..
6. I love you now, not then
Penerangan : expressed my feeling sebab ada orang ckp nanti nanti..
7. I'm not worth being your friend. I know that. btw thanks ya. For the great experience that i had
Penerangan : ni sebab aku terasa dengan seorang kawan .
8. orang cakap kalau kita mimpi seseorang, bermaksud org tu rindu kite. Do you miss me?
Penerangan : kes aku termimpi kan someone . jap, sapa eh, aku pun dah tak ingat pasal mimpi tu. hahaha
9. I'm jelous of my parents, I'll never have a kid as cool as theirs
penerangan : copy from twitter . hahaha
10. No one understands what we went through. It was short. it was sweet. we tried. and i miss u
Penerangan : tengah dengar lagu. sweet pulak dia punya lirik.
11. The hardest thing is not to talking to someone u used to talk every night
Penerangan : time bersedih
12. Gudbye shouldn't last forever. It doesn't mean it's the end. I'll miss you that's for sure until the day we meet again!
kes my friend nak pindah

okay tu sahaja untuk di share . kalau nak copy , amik la.. i dont really care. hahaha...
www.tips-fb.com

Dear Darlin' OLLY MURS

tyra lee | 10:18 | 0Comments |
Views

Dear darlin’, please excuse my writing.
I can’t stop my hands from shaking
'Cause I’m cold and alone tonight.

I miss you and nothing hurts like no you.
And no one understands what we went through.
It was short. It was sweet. We tried.
And if my words break through the wall
And meet you at your door,
All I can say is “Girl, I mean them all.”

Dear darlin’, please excuse my writing.
I can’t stop my hands from shaking
'Cause I’m cold and alone tonight.

I miss you and nothing hurts like no you.
And no one understands what we went through.
It was short. It was sweet. We tried. We tried.

[Woman:] I understand where he's coming from.
Been thinking about the bar we drank in.
Feeling like the sofa was sinking.
I was warm in the hope of your eyes.

So if my words break through the wall
To meet you at your door,
All I can say is “Girl, I mean them all.”

Dear darlin’, please excuse my writing.
I can’t stop my hands from shaking
'Cause I’m cold and alone tonight.

I miss you and nothing hurts like no you.
And no one understands what we went through.
It was short. It was sweet. We tried.

Oh I can't cope. These arms are yours to hold.

And I miss you and nothing hurts like no you.
And no one understands what we went through.
It was short. It was sweet. We tried.
We tried


This song was playing in my head 24 hours . i do love this song . one of my friend gave me this. 
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers