Followers

Petanda apakah

tyra lee | 11:14 | 1Comments |
Views
Semalam aku tidur agak lambat dalam pukul 3 pagi camtu . Then sempat lah aku bermimpi . 
Time tu aku dengan lagi dua orang kawan aku ni . Time tu cam kat sekolah . kawan2 pun kawan2 zaman sekolah menengah dulu . aku mimpi salah sorang kawan aku ni gigi dia buruk . 
***

Pelik jugak la. sebab gigi dia memang cantik (yang aku kenal la) tapi dalam mimpi gigi jadi coklat2 cam budak kecik makan chocolate tu . aku tanya dia, dia cakap , biasala.. xde masa nak cara pasal gigi . Aku pun tunjuk kat dia gigi aku.. putih je . tapi gigi atas belah depan, sebelah dengan gigi taring aku cam longgar2 dah. aku siap2 tolak dengan lidah lagi . 


***
kawan aku cam pelik la. aku pun tarik gigi tu guna tangan. aku tak ingat la berdarah ke tak . pastu aku dah tak ingat cerita dia cemane . aku bangun2 tido, ma yang kejut . aku bangun tu then tanya "ma, apa makna gigi patah?" ma aku pandang bawah then cakap, "hmm.. ada ahli keluarga terdekat nak meninggal/orang yang aku sayang nak pegi.."

***

aku sedih la jugak sebab memikirkan kesihatan dady aku yang tak berapa nak sihat tu. aku tak mintak. tapi petanda terdekat ni.. mungkin..

***

tapi tadi aku google byk2 pasal maksud mimpi gigi patah ni . kbyknnya pun ckp pasal meninggal . kwn2 kat twitter pun byk ckp benda yang sama . ada yang cakap gigi atas ptnda org yg lagi tua dari kita. gigi bawah, orang yg lagi muda dari kita. entah lah tu . 

***
time aku taip entry ni.. aku baru terperasan something. dalam mimpi aku , bukan gigi aku yang patah . tapi aku yang cabut. jadi , maksud dia berlainan.. korang baca bawah ni..


_________________________________________________________________

Mimpi berkaitan Gigi
Cabut gigi:
Jika anda bermimpikan gigi dicabut atau tercabut mungkin memberi maksud anda akan kehilangan salah seorang kawan baik atau sahabat.


 Gigi patah

Bagi mereka yang bermimpi gigi sebelah bawahnya patah mungkin membawa maksud dia akan mendengar berita sedih atau berkaitan masalah kesihatan daripada keluarga sebelah isteri. Manakala mereka yang bermimpikan gigi sebelah atasnya patah mungkin memberi makna dia akan menerima berita sedih dari keluarga suami. Ada yang mengatakan patah gigi dibahagian atas melibatkan keluarga yang lebih berusia. dan sebaliknya bahagian bawah melibatkan ahli keluarga yang lebih muda.


Gosok gigi

Mimpi memberus gigi bermaksud mereka akan melakukan perubahan besar dalam hidup. 
Mereka yang bermimpi bulu-bulu berus gigi tercabut semasa memberus gigi mungkin memberi suatu petanda yang baik iaitu dia akan berjaya dalam percintaannya dan berakhir dengan perkahwinan yang bahagia bersama orang yang berada. Bukan itu sahaja mereka juga mungkin akan dikurniakan zuriat yang baik-baik.


Sakit gigi 

Bermimpi sakit gigi atau gigi berubah warna mungkin membawa maksud yang kurang elok.
Mereka yang bermimpi perkara sedemikian mungkin akan ditimpa sakit yang ringan.

_________________________________________________________________


paham tak?



ya.... aku yang cabut gigi tu. petanda aku akan kehilangan kawan baik. and yes it is! 


siang tadi aku text kawan2 nak ingatkan daftar jadual kelas . then aku text erin . dia cakap dia baru balik dari segamat . aku gurau2 la dengan dia sebab semangat gila balik segamat awal. tapi tak. dia tipu jek. cakap nak tinggal aku bagai.


***

bagi aku, erin ni seorg yang funny , happy . i know how she felt for something . i know what she like , she doesn't. bila dia diam , dia mesti tengah ada masalah . kalau tanya dia "kau kenapa.." then she will replied "entah a.." , "tak tahu la wey" .  pastu baru start bla bla bla...


***
The one of group member yang bagi commitment dalam kerja. yang akan balik setiap hujung minggu. lol. yang akan bercerita dengan penuh semangat pasal sesuatu benda . I'm still remember those story about her roomate . kakak senior yang pengotor . aku tak kan lupa beb.. 


***
walaupun satu sem kita bersama, banyak kenangan yang kita kumpul , pergi seremban kilang yakult, punggah barang kau untuk pindah rumah, drive memalam demi nak amik kau kau rumah yang macam kat hutan. haha. buat plan marrybrown, kira-kira, event, cerita lawak and many more.



I do miss her..


www.tips-fb.com

1 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers