Followers

tolong jangan tunggu saya..

tyra lee | 07:42 | 0Comments |
Views
Assalamualaikum..

Post ni pasal M sebab lepas aku habis taip ni, aku akan block dia.  Ini bermakna, waktu korang baca ni.. Aku dah pun block dia..

untuk kesihatan mata korang, letak cursor kat mana2 gambar kat bawah ni sampai colour dia terang then tenung beberapa minit. (petua daddy)

ceritanya bermula..

Aku kenal M masa aku sem 3 kat UiTM Jengka. dalam FB. aku ingat lagi first ktorang kenal lepas dia sama2 kutuk post blog aku yang ni. >SINI< kat facebook . klaka sangat time tu. nothing strange feeling because we use kau+aku . lama lepas tu, ktorang lost contact sebab aku lama tak bukak inbox fb aku. malas disamping line lembab.  


lama lepas tu, aku baru perasan mcg last dia tak berbalas. aku pun balas lah.  then ktorang contact je. sekadar kawan biase. entah lah lepas tu macamana ktorang boleh rapat then tukar2 nombor handphone.
aku sebenarnye jenis yang tak senang nak kasi nombor kat orang. lebih2 lagi kalau kenal macam ni. tapi mybe sebab umur dia jauh dari aku, so, never mind lah kan..

lama2.. tiba2 ada satu feeling yang datang.. its not love.. its not friend.. dia macam tengah2.. lebih dari kawan, tapi kurang dari kekasih.. aku macam main2 dgn fikiran aku . kalau aku cakap aku sayang, tak mungkin. aku sejuta kali lagi sayang kan incik Afiq. mybe sebab aku selesa berkawan dengan dia aje.

lama2 aku dah dapat tangkap something... dia kerap bagi hint2 yang dia suka kat aku . kadang2 kalau aku tak angkat call, dy macam nak merajuk. eh, perlu ke encik M? seriusly aku paling benci lelaki merajuk. panggilan pun secara tak sedar dah bertukar dari aku+engkau jadi saya+awk .. and orang+dia .. benda ni jadi sekelip mata aja . dia tahu aku dah ada afiq . dia tahu aku sayang afiq . dia tahu aku anggap dia kawan aje. tapi dia macam tak nak mengalah .

nak dipendekkan cerita, ktorang gaduh sebab dia ckp aku tak nak layan dia dah. aku ade terfikir.. " boyfriend aku sendiri pun tak desak aku. ktorang dah bersama dah setahun something dah. tak pernah pun dia nak marah aku kalau aku tak balas mcg, kalau aku sibuk ke.. fikir lah sikit. kerja aku ni berlambak. bukannya duk megadap handphone aje kerja aku.


Then dia buat satu keputusan drastic. dia nak putus kawan dengan aku . malam tu dia call . dia menangis. aku pun . aku sedih . aku pantang sikit benda2 camni.. lagipun rasa sayang dengan persahabatan ktorang selama ni.. aku try pujuk dia . ckp baik2. aku cakap tak baik putus kawan . biar la kita kawan macam biase . tak yah la nak mcg or call sgt pun . just tanya khabar sekali sekala ape salahnya . tapi dia tolak tawaran aku mentah2 . finally aku jugak yang kena marah . aku tak suka kena marah . time dia tengah marah2, aku matikan handphone. esok tu, aku tengok dia dah block aku . 

mula2 aku rasa bersalah . aku ingat nak minta maaf . tapi bila fikir2, dia yang patut minta maaf . aku dah bagi nasihat. tapi dia kan lebih tua dari aku. mane nak dengar ckp aku .  aku rasa bersalah dekat incik Afiq . aku cerita kat incik Afiq . aku rasa bersalah sebab aku classified kan macam aku curang . aku text dengan lelaki lain .  aku redha kalau kena marah. tapi beruntungnye aku. dia langsung tak marah . dia just tanya2 aje. tapi aku tahu, jauh kat sudut hati dia, terkesan jugak . riaksi muka dia dah  lain .


time raya, perkara ni berulang lagi . M call . minta maaf. eh? yeke.. entah.. tak ingat sangat. aku tengok dy dah tak block aku . dia nak kawan dengan aku semula . dia jelaskan kenapa dia block aku . dia cakap dia tak sanggup tengok aku . nanti dia rindu. Ya Allah... dugaan apa ni.. aku pun terima je.. ye lah, orang nak berkawan.. takkan nak tolak kan.. tak baik plk..

baru2 ni dia text .. dia cakap aku dah lupakan dia..tp time tu aku busy, tak sempat reply. dy pernah ckp dia  tak mungkin lupakan aku . dulu dia pernah ckp dia selalu rindu aku . pelik . even ktorang tak pernah jumpa, dia rindu aku . aku pun tak pernah treat dy baik2. musykil aje. aku tak reply text dia sebab aku busy . aku nak kena design tag .


then semalam aku try nak mcg kat fb dy yang aku busy. aku nak text kat fb je. tiba2 aku cari fb dia tak jumpa . now see... DIA BLOCK AKU LAGI.. sekian terima kasih ! ok... tah la.. aku dah tawar hati dengan perangai kebudak-budakan dia tu.. tadi aku tengok, dia dah tak block aku . aku nampak wall dia. status yang berbagai . "jgn bertepuk sebelah tangan lah, penantian satu penyiksaan lah, sabar spruh dari iman lah.. " entah lah.. entah2 status pasal orang lain.. ye2 je aku ni =,=" tapi ape motif dy block aku lagi? tak kan rindu lagi? peliknye orang zaman sekarang. kalau rindu, buat camni ek..

sekarang ni aku dah fikir masak2 . aku dah betul2 tawar hati . marah lah nak marah supaya tawar hati aku ni boleh bertambah tawar tak rasa pape.. 


jauh kat sudut hati aku ... aku doakan kau dapat orang yang lebih baik dari aku. aku tahu kau baik orangnya .. sebaik nama kau . nama yang cantik dan bermakna.. aku kagum.. kalau berkesempatan. and anak sedara aku lelaki, aku suggestkan nama tu pada abang aku......muslim...



www.tips-fb.com

0 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers