Followers

akhirnya instax mini 7s milik aku!

tyra lee | 12:39 | 6Comments |
Views

ceh, bunyi dia macam dah lama je aku mengidam benda alah ni.

tade lah lama sangat pun . 1-2 year ago, 
time tu aku pergi melancong.
aku berkenan sgt tgk ade orang tu
guna kemera instant ni.

alah.. 
kamera yang terus keluar gambar tu la.

kebetulan semalam,
entah macam mane tah,
aku bukak mudah.my
aku terjumpa la instax mini 7s ni.

harga dia range 189-3++ . kbyakan nya 2 ratus something la kn.
beza dia, accessory yg dia bagi tu.

semalam, semangat betul aku.
aku study pasal kamera ni.
yelah. comey kut bentuk dia. hehe
sampai pukul 4 lebih baru aku tertido. 

esoknya (its mean harini)
aku cerita kat angah.
angah tak percaya pasal harga dia murah sgt.
aku pun tunjuk kat angah gambar and detail pasal kamera ni.
angah pun call member2 dia. tanya kedai yang ada jual.
ktorang pun pergi survey.
aku dengan kaksue je lah pergi survey.

then beli dengan harga rm230.
percuma:
4x battery
1x strap
1x foto film
1 year warranty 

bagi aku okay lah tu kan :)
cita-cita dah tercapai .

yang tak boleh lupa,
before beli, aku call angah.
yelah . dia shareholder kn.hee

aku tanya:
ngah. rm230 okay tak ni? boleh beli ke?

angah:
ikut iera la. tanya hati sendiri.
rasa nak pakai, beli je..
jangan tanya orang. kalau tanya org,
orang tu cakap tak boleh, orang ni cakap tak payah.
nanti kita beli, orang yang cakap tu yang lebih-lebih guna.
(bab ni, aku sokong 100% ckp angah)

kat bawah ni, aku bagi korang jeles dengan kamera raya aku!
haha

baru testing tiga :D

ambik dari google

dia ade 4 basic ni.. yang corak hello kitty and pooh pun ade.


kalau nak tahu ape2, just tanye je. kalau aku tahu aku jawab.
penat study semalam ni . hehehe



www.tips-fb.com

6 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers