Followers

tolong la jangan buat macam ni kat mak korang!

tyra lee | 13:25 | 6Comments |
Views

aku tahu, berita ni dah lama . tapi entry aku ni bkan pasal berita ni. tadi aku jalan2 kat fb then aku terjumpa banyak cerita pasal buang ibu. hati aku tersentuh . aku menangis teresak-esak.
aku tak dapat bayangkan macam mana rupa anak2 yang sanggup buat mak
dyorang macam ni. (aku tak maksudkan kisah kat atas)

mungkin la korang lupa....mak kita tu..!
mungkin korang lupa.. dia pernah mengandungkan kita dulu..!
mungkin korang lupa..dia yang besarkan kita..!
mungkin korang lupa... dengan tangan dia, dia suap kita makan..!

ingat la.. kita hidup pun sebab dia... MAK KITA!


cuba korang bayangkan.. gambar kat atas tu, gambar mak korang.
ape rasa?
sakit kan....
hati sakit macam kene tikam !
rasa pedih...perit.. tak boleh nafas..

Ya Allah..
jauhkan aku dari sifat ini ya Allah..

aku nak jadi anak solehah..
aku nak jaga ma sampai akhir hayat aku..
aku taknak jadi anak derhaka.
aku taknak walau setitik pun air mata ma jatuh sebab aku.

Ya Allah..
bantu lah aku ya Allah..
jadikan lah aku hambamu yang bersyukur.

ma...
adik janji..
selagi adik hidup,
adik tak kan tinggal kan ma..
sebab adik sayang ma sangat.
sayang sangat....

ps:  entry utk ma. tapi tak bermaksud tak sayang daddy . i love both of you . ma and daddy.


video related to surat khabar kat ats tu
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IkKL1sWMpEM


video susulan gambar diatas (wajib tengok utk mengelak kan salah paham)
http://www.youtube.com/watch?v=qErMK49TsW4

Amir terima tawaran kerja
http://www.youtube.com/watch?v=DbsjyWmHWh0


'Bersama selamanya'
http://www.youtube.com/watch?v=pxrBrSMYz6M
www.tips-fb.com

6 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers