Followers

aku bukan orang siam, kemboja, what so ever!

tyra lee | 20:10 | 11Comments |
Views



haiyo .
haritu kat kedai kakak aku ade cerita pasal costumer ni datang kedai.
time tu aku takde kat kedai . dia cam biasa borak2 ngan ma .

dia tanya .
"kak, yang putih-putih tu orang kemboja ke?

kakak: yang mana?
costumer: yang selalu kat sini tu la.
kakak: eh bukan.. tu adik kite..

pastu dyorang gelak2 lah . dia ingat aku orang kemboja . muka lain dari adik beradik . -,-

------------------------------------------------------------

dulu aku pernah pergi pasar besar kat perlis . aku beli lah sabun susu beras kat sana . sebab murah kan . 
aku tanya pasal produk tu, produk ni . pastu pekedai tu tengok aku atas bawah.. cakap camni...

"dik, xleh kechek siam ko?"

HAMBEK KAU SEBIJIK! aku sepatah siam pun tak reti . setakat nbr 1 sampai sepuluh tu boleh lah kira . aku cerita kat daddy . daddy gelak je . daddy cakap . tu lah, guna produk siam . dah muka nak dekat sama ngan dyorang . 

-------------------------------------------------------------

semalam . oh lupa nak cakap . area kedai aku dah banyak orang kemboja datang . aku pun pelik . senang betul dia datang malaysia . dah la menganggur pulak tu . so, diorang datang lepak kedai aku sebab dekat dengan rumah dyorang. ada makcik sorang tu nak order . aku pun pergi kat dia .

aku : ya..?
makcik : e32u56%*&&()!(8r4wdfdjg......
aku: ha?
makcik : e32u56%*&&()!(8r4wdfdjg......
aku: goreng pisang? (aku hentam je. sebab tak faham)
makcik : goreng pisang lima ringgit . (jawab dia dalam bahasa melayu pelat. aku nampak muka geram dia )

adoiii... penat lah camni . aku memang tak paham lah makcik . 

moral of the story : tayah la pakai produk siam.. kang orang tertukar.. haha . *aku bukan putih sangat pun . tapi berbeza lah dari adik beradik yang lain .. :)

lastly...
aku bukan orang siam, kemboja, what so ever okay
Tyra Lee (Author)
About Guest Author:
Assalamualaikum. I'm the only author for this blog. Cik adik, cik kakak, cik abang tak kan baca je . apa pendapat korang plak? comment la sikit. Dont worry, aku open minded :D.
www.tips-fb.com

11 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers