Followers

tutorial | cara lajukan speed broadband korang ..

tyra lee | 02:16 | 4Comments |
Views
ooho..hoii... orang kampung~~
sapa kat sini pakai broadband, angkat tangan... yi, er, san , si , wu , liu , qi , ba , jiu , shi ~~~
huyooo...ramainye..... (termasuklah aku)
tanpa melengahkan masa.. 

langkah 1,

klik kat >sini< untuk dapatkan IP korang .
(buat pengetahuan korang.. IP BROADBAND ni sentiasa berubah-ubah mengikut tempat, masa and keadaan . so, tiap kali korang connect internet, korang kena check IP dulu )


Klik Start > All Programs > Accessories > Klik Notepad.



langkah 2:

Copy    "c:\windows\system32\ping IP ANDA -t " and paste kat notepad tadi.
*masukkan IP anda tadi.



langkah 3:

Save file atas nama ping.bat pastu savekan kat desktop.



langkah 4:

Klik pada ping.bat di Desktop korang then satu tetingkap Command Prompt secara automatik akan keluar. Biarkan Command Prompt ini berjalan sepanjang proses korang online. Jika korang terkeluar daripada Connection, korang kena ulang semula Langkah 1 kat atas.



kalau keluar request timed out cam kat ats tu.. biarkan je..

gud luck :D


www.tips-fb.com

4 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers