Followers

segmen | LOVE story with Adah ^^

tyra lee | 22:23 | 13Comments |
Views

Olla . memule CT berkira-kira jugak nak tulis ni . Segan pun ada , hehe (!) .btw, thanks too Ad coursemate CT kat UiTM , Jengka sebab buat segmen ni . thanks sgt2 taw Ad . ^_^

ceritanya bermula camni~

Jatuh Cinta Pandang Pertama.
Dulu , time lalu depan kolej siswa .. sambil jalan , ushar2 orang main futsal , tetiba ternampak la sorang mamat ni . hensemnya . muka macam kacukan . perghh .. kalau dapat ni , best nye .. tapi CT tak ada masa nak tengok lama2 . sebab nak balik hostel dah time tu .


Add pacebuk ...~
Zaman dulu hot gila kot kat FB . hari-hari bukak fb . tak bukak sehari berlambak friend request . notification pulak tayah ckp lah kan . Tengah tengok friend request , tetiba terkejut ! sebab mamat yang maen futsal tu add . nama AFIEQ APEX . dengan letak gambar pakai kot nye . semangat betul . haha . jap nak tunjuk gambar dia tu .


CT pun apa lagi . tengah eksited nye approve then message dia . (tak malu ) "eh, sy pnh nmpak awak.. tapi kt fb awk npk lain~~"dia pun reply , dia ckp muka CT nampak familiar . tanya tu , tanya ni . dia tak perasan CT sebab kat fb dulu CT tak pakai tudung tapi pergi kelas , CT pakai tudung . 


Sejak itu~
kitorang message kat fb. tapi tak lama , kitorang beralih kat YM pulak . sebab ? malu nak cakap tp takpe lah , kisah lama . sebab dia dah ade gf . gf dia ada pswd dia . haritu , kitorang ym sampai pagi . subuh baru tido . punya lah eksited kann . ktorang saling nak menang cakap mata masing-masing lagi kecik . last-last kitorang janji nak jumpa sebab nak buktikan mata sapa paling kecik . aiyo~ 

First date ~
Jumpa depan-depan . Ya Allah~ dia sangat sempoi dan hensem . tanya dia samada mix ke ? dia ckp dia pure melayu . pelik kan? 

Hari kitorang date ni , menyampah jugak sebab dia tak habis2 story pasal gf dia . jalan sikit , "kalau gf sy ni.. kalau dia macam ni...  " aishh.. woi , aku nak taw pasal kau la , bukan gf (ex) kau tu ! . tapi tetiba CT dapat idea .. toink.. toinkk..

kalau dia yang tengah dating dengan CT boleh story2 pasal gf dia tanpa peduli kan prasaan CT , tak mustahil kalau dia jadi hak CT, dia boleh buat benda yang sama kat pempuan lain . betul takk? so, CT admire dia . Makin hari dia makin rapat ngn CT sebab gf dia selalu buat hal . sampai lah dia dah bagi hati dia kat CT . 

Bila CT Jadi hak dia
Seumur hidup CT , CT tak pernah couple dengan orang lebih setahun . paling lama 6 bulan . pastu pulak dulu couple ramai . dan ... sebab dia jugak CT banyak berubah lg baik . CT dah pakai tudung , even tak pergi kelas pun pakai tudung jugak. even tak sepenuhnya lagi , tapi better lah kan . dulu rambut color2 , then CT hitam kan terus . tunggu panjang sikit , CT potong terus . jap nak tunjuk gambar dulu .


Istimewanya Kami~
CT rasa kami istimewa sangat sebab , ramai cakap kami kembar . muka sama . pernah orang tanya sama ada kitorang ni adik beradik ke . kitorang dah biasa dah . ada tu doakan kami jodoh panjang . kata orang tua2 , jodoh panjang . 


Masalah sikit~
masalah timbul bila CT merupakan student OM (Office management) and incik Afiq SR (Sport Recreation) . course kitorang ada peperangan . tade lah hebat sangat . tapi faculty masing-masing pedas mengutuk fakulty lawan . kes yang paling dekat .. masa kes budak SR curi duit budak OM .. tengok tu .. dah busuk nama faculty pasal budak2 ni . ish .. CT pun pedas jugak kalau lepak2 dengan kawan2 OM . duk kutuk SR . lepak ngn SR kutuk2 OM pulak.  Tapi apa-apa pun , kami kental jek! heee


Fakta menarik hubungan kami~
  • muka dah dekat sama (kembar)~
  • tak pernah tukar panggilan saya-awak dari dulu sebab nak guna panggilan mesra tu bila dah jadi kekasih halal nanti . 
  • our parents dah restu hubungan kami . 
  • incik Afieq boleh slumber dia je berpakat dengan mak CT nak kenakan CT . aish =,='
  • Tak pernah gaduh . kalau selisih faham tu biasa la kan . tapi kami sentiasa berbincang .
  • masing-masing tak pernah merajuk . CT tak suka merajuk and tak suka orang merajuk . kalau merajuk , jgn harap CT nak pujuk . haha .
  • Kami selesa sangat sama-sama. kami dah sayang2 dari part 1 . tapi declaired pada 11.1.11 . saja nak tunggu tarikh lawa . gediks aje . hehe.
  • kawan pompuan incik Afieq pernah mengadu yg incik Afieq tak habis2 story pasal CT . ahaha !
  • CT tak ada pswd fb dia , dan dia tak ada pswd fb CT . kami base on kepercayaan terhadap masing2.

okeh , banyak lagi kalau nak cerita . tapi kang tak larat pulak Ad nak baca kan . haha .

nak tengok surat CT kat incik afieq? klik sini :)

suka post ni? tolong klik sini :) beberapa kali ..

tak suka ? klik sini .. beberapa kali .

CT merujuk kepada CIK TYRA ye.. 
bukan siti norhaliza misbun pun okeh ^^
www.tips-fb.com

13 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers