Followers

mana nak cari MB yang macam nii punye sederhana~

tyra lee | 12:27 | 8Comments |
Views




aku sentap bila tertengok gmbar MB Kelantan yang bersederhana kat kedai makan.. 

antara isi dalam facebook tu tadik adalah :

air milo + nasi berlauk (mana nak cari..)

Renung-renungkan….pemimpin 



lain ada mcm ni???

Mana nak cari MB 
macam ni Uniform ….. tetap pakai SARAPAN PAGI SEORANG MENTERI 
BESAR. 
Sewaktu kami sekeluarga 
berkunjung ke Kota Bharu Kelantan pada cuti sekolah bulan lepas, kami sekeluarga 
sarapan pagi di gerai berhampiran hotel penginapan.. Kami sekeluarga terkejut 
dan rasa terharu bila kami dapati MB Kelantan tengah sarapan pagi di gerai 
tersebut berseorangan tanpa pengawal peribadi dan pegawai kerajaan 
Kelantan.. 
Malah beliau terlebih dahulu 
menegur dan menberi salam kepada kami sekeluarga serta mengajak kami sekeluarga 
makan bersama-sama dimeja beliau sambil berborak menayakan dari mana, bagaimana
perasaan kami bila berada di Kelantan dan banyak lagi.. Ketika berborak, beliau 
tiada sedikit pun menyentuh soal politik atau cerita perkembangan terkini di 
Negeri kami (Negeri 9).. Malah beliau berterima kasih kepada kami kerana sudi 
datang dan lihat sendiri keadaan di Kelantan daripada membaca di akhbar atau 
melihat di TV.. Malah kami sekeluarga rasa lebih terharu bila beliau bayar kami 
sekeluarga makan pada pagi itu.. 
* MB Negeri saya sendiri pun 
susah nak jumpa.. kecuali ada majlis rasmi yang ada publisiti 
sahaja..


kebetulan, time aku baca ni.. daddy aku ade kat situ..
then daddy cerita pasal tok guru nik aziz (TGNA) slumber je naik bas awam ngan orang ramai..
sempoi habis lah.. aku sbnarnye tak join pun politik ni.. aku buat entry ni pun bkn nk ckp pape.. just aku rasa kagum dengan TGNA.. tak mcm yg lain.. bersarung coat segala bagai, lambai hanya dalam kereta mewah..

pastu.. pastu.. korang tahu tak, rumah TGNA ni takdenye nak besar2 bagai.. sekadar hajiyah~

ni gambar rumah dia. rendah dirikan..
tok-guru-nik-aziz-4.jpg

mane ade nak jumpe pemimpin macam tu....
dok kat rumah biase je....
gune pen murah je...
makan pun dok bersila.....
tak macam pemimpin lain...
dok rumah mewah kalahkan istana...
gune pen...komfom pen mahal...
makan atas meja makan mahal....
semoga pemimpin2 dr kalangan kita juga akan mengikuti sikap yg ditunjukkan TGNA...
tiba-tiba perasaan syg itu wujud =,="

www.tips-fb.com

8 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers