Followers

susah nak lupa !

tyra lee | 08:31 | 17Comments |
Views
babyku~


sob .. sob .. (dengan keadaan yang risau pergi jumpa doktor )

tyra : doktor, macamana keadaan dia sekarang? dia okay kan doktor? dia takde pape kan?

doktor : nampaknya tenat . ktorang tak dapat cari nadi dia .

tyra : APA?? maknanya dia akan mati ?

doktor : tak . tak . dia kan krete .. aish kamu ni...


**************************************************************************


*copp! kat atas tu mcam biasa la, ilusi aku . haha


cerita dia bermula macam ni .

ma : adikkk..... bangun !!

aku : (dah dengar dah suara ma bergegar tapi dont know kan aje  )

ma msuk bilik then geletek2 aku .. suruh bangun . aku dah gelak-gelak dah , tapi liat bebenor nak bangun . tu lah, sapa suruh tidur lambat . lepas ma lepuk, aku buat-buat tidur ayam . saja nak bermalas-malas atas katil lagi. tetiba dengan daddy pulak kejut ..

daddy : wahai anakanda indera puteri kais gulung tikar !! bangun !!

aku buat gerak-gerak sikit ala2 kuak lentang gitu . then tarik selimut . aku dengar daddy ejek .

daddy : eleh3... buat-buat tidur . tarik selimut . HAHA!

lepas tu, aku dengar daddy borak dgn ma nak balik rumah sg isap dulu . then aku drive sendiri balik sana. aku  pun rileks aje lah .

******************************************************************************

time nak on the ways tu... semua okay, tetiba pulak hujan . aku dah la rabun sikit ni . aku pun pasang wiper . lagi 500 meter sbelum sampai kat rumah 1 lagi tu, tetiba kereta mati kaw, aku pun ape lagi, gabra la. dah la baru masuk simpang . aku free gear then bagi kereta tu bergerak sendiri.  aku pelik apsal la dia mati. rasanya tak ade masalah .

entah tetiba aku rasa macam mybe pasal battery kereta sebab dia problem lepas aku pasang wiper . aku pun tutup wiper ! lepas tu, MAGIC ! dia okay wa cakap lu . okay kejap je la . nasib jugak la kereta tu pandai berjasa dengan aku sebab mati betul-betul depan rumah . bersyukur sangat .

sampai kat rumah, dengan hujan-hujan tu, aku berlari cari daddy . daddy ada kat van . daddy tengok-tengok kan.. daddy cakap kereta ni takde nadi . sebab tak tahu sebab ape dia mati . (pomen hebat pun ta tahu problem . tak tahu nak cakap ape la kan )

hum .. sedih la . kalau tahu dia sakit apa, boleh usaha baiki . ni, tak tahu sakit ape.. susah nak cari ..
malam tadi aku balik dengan daddy . :( aku cam takut plak nak bawak lagi . kang mati lagi kang, cemane? huhu.. susah nak lupa ..



www.tips-fb.com

17 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers