Followers

Tutorial | Disable highlight entry blog

tyra lee | 09:35 | 0Comments |
Views
Entry ni khas untuk sapa-sapa yang taknak blog dia di copy . Korang boleh buat . tapi tengok jugak pengisian korang kay . kalau korang share information , jangan lah buat . kalau korang buat tutorial macam aku , lagi lah jangan buat . kesian dyorang nak copy html . haha

so, Steps:

1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML/javascript
2. Masukkan kod di bawah dalam ruangan HTML/javascript


<script type="text/javascript">function disableSelection(target){if (typeof target.onselectstart!="undefined") //IE routetarget.onselectstart=function(){return false}else if (typeof target.style.MozUserSelect!="undefined") //Firefox routetarget.style.MozUserSelect="none"else //All other route (ie: Opera)target.onmousedown=function(){return false}target.style.cursor = "default"}//Sample usages//disableSelection(document.body) //Disable text selection on entire body//disableSelection(document.getElementById("mydiv")) //Disable text selection on element with id="mydiv"</script><script type="text/javascript">disableSelection(document.body) //disable text selection on entire body of page</script>


3. Dah tu, save and tengok lah hasilnya . 


TIPS:
Untuk kesan yang lebih baik, letakkan/drag HTML atas ruangan blog post. Ini akan membuatkan kod disable highlight ini 'dibaca' dahulu sebelum entri.:)




Jadi? Kalau jadi bagitaw...

www.tips-fb.com

0 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers