Followers

Tutorial | Meletak Disable Right Click NON pop up mesej

tyra lee | 02:50 | 4Comments |
Views

Biasa tak pergi mana2 blog then bila korang nak tekan right click, dia keluar pop-up window cakap2 merapu kan . Aku selalu jumpa n aku bengang jugak bila selalu yang keluar ckp "oo..nak mencuri ye" hotak lu aku nak curi . aku just suka bukak tab baru je . 

so, yang ni aku nak ajar cara buat yang tak de pop up punye . so kurang la orang bengang dengan korang . (kalau korang buat lah kan) . bila orang tekan right click seribu kali pun still tak keluar jgak . 

cara2nya adalah..

1. Login ke Blogspot .

    2. Klik Layout > Add a Gadget >HTML/Javascript .

    3. Copy code di bawah ini dan pastekan kedalamnya
<script language=JavaScript>
<!--

//Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net)
//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com

var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}

document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>

4.  Lepas itu save then test..menjadi?


Sila komen ye..
www.tips-fb.com

4 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers