Followers

Tutorial | Scroll Box untuk Widget

tyra lee | 02:24 | 2Comments |
Views
Kadang-kadang ade je widget yang korang suka . tapi ambik ruang yang banyak untuk blog korang . kadang2 boleh buat blog korang semak. Tapi, dengan tutorial ni , korang boleh jimat kan ruang . kemas dan curlass gitu :D

cth:

pinjam gambar daddy.. hehe
Apa2 widget yang guna HTML code boleh guna taw . 

Steps :
1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML/javascript
(kalau korang dah letakkan widget hanya buka HTML/javascript widget yang korang dah letak kat blog)

2. Kemudian masukkan/ubah kod widget seperti berikut.

<div style="width:426px;height:100px;overflow:auto; ">
Letakkan kod widget anda disini
</div>


Note :
MERAH ubah ikut kreativiti korang .
BIRU letak kod widget korang . 

kalau korang edit code yang sedia ada, make sure code widget tu betul2 kat bahagian tengah kay . tambah yang atas dgn yang bawah je . 

3. save then preview . senang je kan...:D

www.tips-fb.com

2 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers