Followers

Tutorial | Scrollbar blog

tyra lee | 08:37 | 1Comments |
Views
cth:


1. Design-> Edit HTML-> Klik expand widget template

2. Cari kod ni tekan ctrl+f   ]]></b:skin>

3. Copy pulak kod ni dan letakkan di atas kod tadi

::-webkit-scrollbar {
height:14px;
width: 14px;
background: KOD WARNA;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: KOD WARNA;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}


Note:
KOD WARNA yang pertama tu adalah background scroll
KOD WARNA yang kedua ialah warna scroll tu.
Kalau nak kod warna..cari kat sini >TEKAN<
Height dan weight tu pun boleh diubah-ubah ikut kesesuaian

4. Kalau nak ubah background daripada warna kepada gambar, tukarkan kod background jadi macam ni

background: url(URL GAMBAR);

URL GAMBAR ni pula korang boleh cari gambar dan upload di photobucket. Ambil direct link.

www.tips-fb.com

1 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers