Followers

Kenapa Ramai 'Like' Status Facebook Anda.?

tyra lee | 08:37 | 8Comments |
Views
Pernah tak, baru je post status kat facebook, tak sampai 10 minit , dah berpuluh2 'like' yang korang dapat . pastu , post status buat kali kedua . pun ramai jugak yang like . tahu ke korang , ngape semua ini terjadi . cewah ayat aku~~ hehehe


sebab-sebabnya adalah~~

1.STATUS KORANG AYAT POWER


Ayat status korang tu power . contoh macam , ayat buku ke, ayat yang ade dari sape-sape ke . cth , (tyra lee, 2012) yang penting , maksud dia macam mendalam lah kan .  aku pun kalau jumpa , aku confirm like punye . hehe . nak2 kalau status tu datang dari member aku yang sengal2 ubi camtu . haha


2. KORANG CANTIK/HENSEM

Kalau korang seorang yang cantik, dagu runcing, pipi gebu, senyuman menawan, bibir mulus, muka bak artis korea,..korang post apa je kat status FB, konfirm.. memang konfirm berlambak 'like' yang korang dapat.:) nak2 sekarang ni kan demam kpop~cam member aku lagi best . edit gambar jadi muka korea terus . haha


Status 'fuhh', berpuluh like.. Status "letihnya rini" berpuluh like.. status "hari ini makan nasi lauk ikan bilis".. berpuluh like.. Kenapa ramai like.? Sebab korang kan cantik .:)

kalau lelaki hensem.. Tetapi aku rasa lebih ramai yang like pada status perempuan cantik berbanding lelaki hensem.:)



3. KAWAN KORANG SUKA KLIK 'LIKE'

Kawan2 kat FB macam2. Ada yang suka komen, ada yang suka like, ada yang suka baca dan macam². Kalau member yang suka like tu, kalau boleh semua status korang dia nak like. Reply komen pun nak like. haha . Kalau sekali dua tu normal la. Ini habis semua nak sapu.ha3


Aku rasa kalau 'like' tu boleh klik banyak kali, mungkin beratus korang dapat like dari kawan korang yang kejanya memang suka klik 'like'.:)

Hint: Ada juga yang like ni kalau berlainan jantina, makne nye~ dia suka korang.:)



4.KORANG NI SELEBRITI

korang dikenali ramai. Bukan je artis, maybe korang selebriti kat tempat kerja korang, maybe selebriti kat sekolah korang, selebriti kat universiti korang. Senang cerita korang ini seorang 'selebriti' lah kan.


Pun sama, update sahaja apa status, ramailah yang akan like. Kalau selebriti sebenar, jangan cakap la.:)

5. KORANG ADA RAMAI KAWAN FB


Contoh:

X ada 500 orang kawan dalam FB
W ada 5000 orang kawan dalam FB.
Katakan, 1% dari kawan yang ada akan like status.

X akan dapat 5 'like'
W akan dapat 50 'like'

Impression status di feed juga bertambah. So lebih ramai kawan, kemungkinan dapat 'like' lebih banyak adalah lebih tinggi.:)


BONUS
Bilangan 'like' status anda adalah sentiasa lebih satu. 

Persamaan jumlah like, Y = X + 1

X adalah jumlah kawan² anda yang like status anda.
1 adalah jumlah like yang pasti kerana anda suka like status anda sendiri.:)


(Aku jenis tak suka like status aku sendiri..:)

--------------------------------------------

Masih ragu² kenapa bilangan 'like' status facebook korang banyak?.
Atau korang ada sebab lain selain di atas.?:)

www.tips-fb.com

8 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers