Followers

tips | kenapa orang tak nak datang blog korang?

tyra lee | 09:28 | 2Comments |
Views
selamat malam . mungkin ni entry terakhir aku untuk cuti semester . yelah . esok aku dah bertolak balik ke UiTM , Jengka sebab aku kena berjuang lagi utk 1 sem . pastu , aku dah boleh graduate. hopefully korang baca ayat doa seterusnya ni dengan ikhlas ye.. (saya doakan Nurul Fahtira binti Zulkifli mendapat keputusan dekan dan saya harapkan dia dapat menghadapi segala dugaan dalam semester terakhir ini dgn tabah . amin .)
thanks .

okeh, back to our topic , kenapa orang tak nak datang blog korang?

1. Sebab blog korang berat .
blog berat? Ni yang aku paling tak suka . tak tau lah kalau orang lain suka kan . 5 minit nak tunggu blog korang tu loading . sebab banyak sangat widget2 yang tak penting . contoh macam letak jam lah , ikan lah , hamster lah , tulisan gerak-gerak . tak perlu kot nak over sangat . memang lah korang cakap blog aku , suka hati aku, tak pun, korang tak suka, boleh blah . (memang aku blah!)

tapi, remember this , selagi korang duk tinggal jejak kat blog org, then nak mintak org follow back ke, dtg ke blog korg, tolong kurangkan sikit selfish korang tu. kita kan baik2 belaka yek kawan2. <nak tau blog korang berat ke tak , klik sini>

2.sakit mata.
ooo...ooo... sebelum korang maki aku, aku nak bagitaw . sakit mata sebab font korang tu susah nak  baca . sama ada kecik , besar , or berkaler2 sangat . tak pun , background post korang tu terlalu terang color nye . aku shor kan pada korang , guna ajelah background putih . senang nak masuk dengan semua color . kalau ye pun suka color hijau (eh,tu aku) . tayah la sampai over sangat edit hijau kan . background hitam pun okay . tapi kalau nak edit, kena lah kena dengan caranya . so, tanya lah pada pakar .

3.Short Form
short form tak salah ye kawan-kawan . aku pun guna short form . tapi , tak de lah sampai nak seksa para pembaca semua . tapi biasa nya , blogger baru lah yang guna ni . still tak tahu asam garam dunia blogging ni . so, ni lah nak bagitaw ni.. :D kurangkan ye awak-awak . macam ahkak ni kan da tua~~ (tak paham bahasa canggih)

4. korang malas nak blogwalking
ini perlu.. yelah . korang nak orang datang blog korang, korang kena lah rajin2 jenguk2 blog kawan2 blogger ni . taktaw nak jumpe kawan2 kat mane? <tekan sini ada caranya> . okay? dah , settle .

lagi, lagi~~

5. salah letak url
yang ni biasa jadi . korang bukan main rajin ha, blogwalking . tapi tersalah bagi link . pastu , tuan blog tak dapat jejak . aku ni pun , selalu org tlis kat shout aku tu . tapi bila klik nama, takde link . cube korang try cam aku buat . before aku tinggal kan blog tu, aku test dulu link aku isi tu betul tak . kalau tak boleh klik , better korang type je kt situ url korang . cth: http://hijaulembut.blogspot.com . kan lagi selamat .
www.tips-fb.com

2 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers