Followers

Tutorial | Cara nak guna watermark (letak kat gambar)

tyra lee | 07:42 | 0Comments |
Views
Okeh , cara dia senang je .

apa yang korang perlukan 
1 gambar
 1 watermark 
photoscape


1. bukak photoscape . sape yang takde , sila la download . :)


dah bukak, klik EDITOR .


nbr 1 > pilih file gambar yg nak diletak watermark.
nbr 2 > korang boleh tengok gambar yg nk dipilih .


nbr 1 > klik OBJECT
nbr 2 > klik yang ade icon gambar tu, pastu klik yang atas sekali . dia tulis PHOTO .


dah kuar camni , Cari photo watermark korang . nak senang, watermark tu save kat desktop je . 
dah jumpa , klik OPEN . 


nanti dia keluar macam kat atas ni .
nbr 1 > opacity . korang boleh set kan watermark korang tu nak pudar ke , nak terang ke kan . 
nbr 2 > dia otomatik tunjuk kat situ . 

dah siap, tekan OK .


Last sekali, korang boleh adjust dia nak camne , nak senget ke, ats ke , bawah ke . ikut creativity .
haa.. nak letak banyak2 watermark pun takde hal . repeat step je .

pastu-pastu , nak buat gambar tampal pun boleh . gantikan watermark tu dgn gambar kawan korang ke, boyfie korang ke , gf ke .. ha, kan da jadi gambar sebelah2 . 

pape pon , selamat mencuba ek . :D tak paham , boleh tanye~
www.tips-fb.com

0 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers