Followers

pengalaman klakar tukar tayar :)

tyra lee | 21:35 | 2Comments |
Views
Cakap pasal pengalaman ni.. kelaka lah pulak rasa . tapi ye lah, korang ade ke? rasanya kalau ada pun tak macam ktorang . aku cerita kat daddy, daddy gelak besar .  =,=

dulu, CT ngn EA keluar nak pergi mentakab, nak pergi Starmall . maklum la, mall baru bukak.. tengah2 jalan, tetiba tayar kereta pancit . CT ngn EA dah gelabah dah . dah la tayar spare baru jek bocor . aitu CT bawak time nak balik UiTM . walaweh . dah acano den nak buek ni !

Nasib baik dekat aje kedai tayar . ktorang pun pergi lah kedai tu . masing2 tak pernah tukar tayar . so, buat2 tahu aje lah . dah la time tu pulak tengah sengkek . duit dah tak banyak . EA pun sama . masa tayar bocor kali pertama tu, daddy ada ckp , habis la dlm rm200 lebih . so, ktorang bajet rm200 lebih je la.

Dah sampai kat kedai tayar tu , EA pergi tanya uncle tu, tukar tayar rm berapa . Then uncle tu ckp 38 . kitorang pun terkejut beruk la .. lebih bajet ni.. bajet rm200 lebih .. ni dah 3 ratus lebih . time ktorang tanya lagi sekali . then dia cakap isi kepala nak isi angin tu , RM40 . mane nak cekau duit ni . aduih . kitorang pun kira2 duit masing2 . campur2 dengan duit dalam bank segala bagai . rm380 campur dengan rm40 , dah 4 ratus lebih . then ingat nak call daddy, tapi takut kang daddy marah , pergi mall tak cakap . hee..

kitorang mundar-mandir kt depan tu , nak call daddy ke tanak . nak mintak masuk duit . 

banyak kali tanya cine tu . tapi tak paham . rupa2 nya, ktorang salah paham . rupenya, harganya just rm38 . tambah kepala nak isi angin tu , rm40 je . RM40 tepat, siap pasang segala bagai . kalau pikir logic , takkan la nak tukar 1 tayar sampai 400 lebih . yg daddy ckp tu rupanya saje je nk kenakan CT . lol !

www.tips-fb.com

2 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers