Followers

TUTORIAL | Cara nak tahu anti-virus korang active ke tak

tyra lee | 00:03 | 3Comments |
Views


Korang boleh test antivirus korang buat kerje ke tak.. just follow instruction ni...

1. buka wordpad tak pun note pad . then simpan ni..

X50!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*
2. simpan file atas nama eicar.com . 

Masa buat ni , anti-virus sepatutnya kluar popup window ckp tak boleh or what so ever. tak pun, lepas save, cuba open balik.. kalau anti-virus tu active, dia akan cuba hentikan ape yang korang nak buat ni . kalau dia tak buat pape, buang ajelah anti-virus tu.. haha.

note : cara ni tak merosakkan apa2 file korang pun. cara ni cuma test anti-virus sahaja.. 

www.tips-fb.com

3 00 org doakan tyra sihat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

saya sayang awak

Daisypath Anniversary tickers